• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
04.06.2024 23:28

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Излюпени бети

Започната от olgrap, 26.04.2012 16:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

olgrap

Днес сутринта ми се излюпиха бебета бети махнах женската оставих мъжкия обаче гнездото му се разваля много бързо и новородените падат на дъното и не мърдат само ги събира в уста и се мъчи да ги сложи в гнездото какво да правя дайте ми някакъв съвет!!!Ще съм ви мн благодарен :) Нормално ли е според вас

Nikiengi

Не ги закачай, той мъжкия си знае работата, ако аквариума е открит го покрий със стъкло, не мисля, че можеш да направиш друго!

olgrap

С капак е и температурата е 30 градуса а добре де няма ли да им стане нещо кат толкова много ги събира с уста мъчейки се да ги сложи в гнездото си?
Също да питам кога да го махам мъжкия от там има има ли вероятност да ги изяде не съм го хранил 2 дена ?
и да питам с какво да ги храна артемия?

mirosiav

Захранването на бети може да стане по няколко начина, ако си чел из форума сигурно ги знаеш. Въпроса е кой начин можеш да изпозлваш спрямо твоите възможности. Например аз лично, така и не успях да захраня с инфозория.
Вариант 1: захранване с жълтък от яйце. Замърсява се водата, такаче трябва да внимаваш с хигиената. При мен ричията полепва с мизерии и умира. Доста рибки оживяват.
Вариант 2: захранване с артемия. Проблем е намирането на читава артемия, а освен това и цената е от значение. Закупих артемия от Съботния пазар в  Сф на Sera за 1.80лв.- много малко количестово, като в пакета имаше и доста сол.Установих, че стига за много кратко време и тези разфасовки от около 30гр. не си заслужават.
Вариант 3: захранване с микро червей. Отначало върви много добре, но на около 25 ден, всички рибки ми измират постепенно и остават две - три от цялото люпило.Това се повтаря няколко пъти, все още не съм установил причината.
Вариант 4: захранване с Sera micron. ще опитам на следващото излюпване.

Ако мъжкият ти е читав, няма да имаш проблем. Остави го докато проплуват свободно и уверено. Ако не започне да ги яде от самото начало, намя да ги изяде. Успех!
Отглеждане и развъждане на betta splendens като хоби!

olgrap

Много полезна информация ми даде мерси много не бях чел за тези неща мерси много!!!

shrimp-now

  Нормално е мъжкият да пренася новородените не се притеснявай. Както колегите казах мъжкият си знае работата. Като цяло бих казала че със използването на Sera micron трябва да се внимава защото също се замърсява много бързо водата и загнива, а от там малките загиват.
  Успех с малките и честито :)

Similar topics (5)

17220

Публикации: 16
Прегледи: 5493

22427

Публикации: 12
Прегледи: 6930

41692

Публикации: 12
Прегледи: 3950

35784

Започната от Мимоза


Публикации: 6
Прегледи: 2726

2000

Започната от daimler77


Публикации: 1
Прегледи: 2242