• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 02:18

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Надут скалар

Започната от Sandro, 26.02.2012 09:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Sandro

Вчера давах тубифекс на моите любимци и им оставих във хранилката.
Сутринта ставам гледам единият скалар на повърхността на водата с доста надут корем . Помислих че е мъртъв , но не беше стои и пъшка и по някога плува. Мисля че повече си е мезил и не знам дали ще оживее. Снимах го , но ми няма кабела за сега не мога да сваля снимките.

beta61

Скалара ще се оправи и при мене се е случвало не го храни ден два и после му давай по-малко,а тубифекс откъде намери в нашия край няма от повече от месец?

Sandro

Аз съм от Пазарджик , тук при нас нямаше 2 3 седмици , но отскоро заредиха. Казваха ми че е много замръзнало и не са вадили . Във магазина от който го взимам се снабдяват от съботния пазар.
Обаче аз съм решил като се постопли казвали са ми къде има тук в района да ида да си извадя. Също така със копринен плат и малко зоопланктон да набавя да им сменям менюто.

ivanchoy_mk

Цитат на: Sandro - 26.02.2012 11:28
Аз съм от Пазарджик , тук при нас нямаше 2 3 седмици , но отскоро заредиха. Казваха ми че е много замръзнало и не са вадили . Във магазина от който го взимам се снабдяват от съботния пазар.
Обаче аз съм решил като се постопли казвали са ми къде има тук в района да ида да си извадя. Също така със копринен плат и малко зоопланктон да набавя да им сменям менюто.
Здравей Александър !
Каза тубифекс,можеш ли да кажеш дали го взимаш от този магазин зад съда и по-колко пари защото нямам никакво време, да ходя до там!

beta61

Ако извадиш тубифекс ти или някой друг да ми пишете на лични на този етап съм готов да купя и 20 буркана.

Sandro

Цитат на: ivanchoy_mk - 26.02.2012 11:48
Здравей Александър !
Каза тубифекс,можеш ли да кажеш дали го взимаш от този магазин зад съда и по-колко пари защото нямам никакво време, да ходя до там!
За сега там го продават зад съда. По 1 левче е едната чашка , аз си взимам 3 и ми стигат за 1 седмица , вече даже и за повече защото явно преяждат. Слагам ги на студено в банята , сменям им водата 1 , 2 пъти в деня когато мога и ги оставям със много малко даже с почти нямаща вода и се запазват около една седмица. Разбира се има и жертви , но е неизбежно.

Цитат на: beta61 - 26.02.2012 12:29
Ако извадиш тубифекс ти или някой друг да ми пишете на лични на този етап съм готов да купя и 20 буркана.
До сега не съм вадил , но приятел на баща ми ми е казвал че си вади. Ще се консултирам с него и аз мисля да извадя. Ако успея няма проблем.

Sandro

Да споделя , рибката си е жива и здрава няколко дни диета и се оправи. Сега си е жизнена и си плува , явно е преяла доста с тубифекса :). Ако на някои му се случи да знае ,че е по добре да се отдели или изолира , защото другите могат да я убият. Аз я оставих във кепа и във общия аквариум.
Иначе много я тормозеха другите скалари.

zariio

E ти пък ич не си я стресирал в тоя кеп.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

Sandro

Цитат на: zariio - 29.02.2012 20:42
E ти пък ич не си я стресирал в тоя кеп.
Нищо и няма добре си е . Щъка си супер сега.

Similar topics (5)

29305

Публикации: 2
Прегледи: 2123

18106

Публикации: 11
Прегледи: 5149

42244

Публикации: 1
Прегледи: 2370

21717

Публикации: 1