• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 21:43

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Kak влияе цимента на нормалния живот на рибките?

Започната от DSS, 15.02.2005 14:06

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

DSS

Aквариума(големия), както и всичко останало е изработено по мой проект, като мебелната кострукция е изработвана специално за аквариума, а самия той е направен от един стъклар според моите изисквания. Осветление, филтрация, машинка за CO2 съм изработил сам, съобразявайки се с методическите указания изложени във форума.
Лошото при мен, е че аквариума ми е в хола и във връзка с това не ми е възможно да си позволя да се разпростирам много. Наример не мога (нямам място) да си позволя канистров филтър и не мога да акцентирам на аквариума за сметка на всичко около него.
Що се отнася до по-малкия съд, то той е готов и до сега рибките ми са живяли в него. Малко е малък, но аз не възнамеравам да го пълня с много риби, а както казах мисля да отглеждам 1-2 вида и по-скоро да се наслаждавам на начина им на живот. Мисля от споделеното с Boby,че са по интересни като поведение.
Ще видим.

ivo

Поздравления за добрия аквариум!
Справил си се добре, особено тази част на мебелната конструкция. Ако само можеше да съкратиш шкафа отдясно за сметка на аквариума..  аз бих направил точно така, но..
А какви цихлиди мислиш да отглеждаш?

DSS

Иво благодаря за оценката.
Както вече споменах аквариума се намира в хола ми и освен, че си доставям удоволствие, той трябва да е и функционален. Затова съм си поставил и някой ограничения като например нямам място са външен филтър. Това обаче не аквариума за цихлиди (поне засега).
Цихлидарника е по-малък - около 160 литра. Рибките ще са африкански цихлиди - малавийци - но не съм решил точно какви да са. Надяван се с помоща на Ники - Цихлидата, след като му разгледам базата да си избера.

Boby_

Цитат на: "DSS"... с помоща на Ники - Цихлидата...
Името му е Николай Ковачев. Сигурен съм, че не би се обидил на този прякор, разбира се, но все пак човекът си има име.  :lol:  :wink:

ivo

А къде се намира на Ники Ковачев базата, не че ще минавам и аз само на цихлиди, но човека може да има и друга риба..

DSS

Boby благодаря. Най-малко съм искал да обидя човека. Звучи ми даже авторитетно, но все пак ти си прав.
Цитат... но все пак човекът си има име.

Boby_

Цитат на: "ivo"А къде се намира на Ники Ковачев базата, не че ще минавам и аз само на цихлиди, но човека може да има и друга риба..

Базата е доста трудна за намиране. Най-добре се свържи с Ники или с партньора му Виктор, за да ти обяснят те. Лесно можеш да ги намериш на съботния пазар - сергия номер 16. Ако ти трябват по-конкретни координати, пиши ми на ЛС.

Similar topics (5)

48885

Публикации: 1
Прегледи: 1955

34314

Публикации: 8
Прегледи: 3743

19859

Публикации: 13
Прегледи: 5735

7457

Публикации: 11
Прегледи: 5567

51814

Публикации: 7
Прегледи: 3840