• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.07.2025 05:02

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Фирмен аквариум или по-поръчка

Започната от Татарчев, 31.08.2010 01:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

martin95601

Колега митко нямам нищо против обявите във форума даже съм за тях с двата крака ,но колегата Antuni беше ме ядосъл като почна да спами в темата на колегата Giorgio_Armano.
Колегата Antuni беше написъл че канистър под 100 лв трудно ще се намери  и аз му го показах и той нещо почна да повишава тон и ест. това и мене ме изнерви....

Antuni

Цитат на: martin95601 - 02.09.2010 03:27
Колега митко нямам нищо против обявите във форума даже съм за тях с двата крака ,но колегата Antuni беше ме ядосъл като почна да спами в темата на колегата Giorgio_Armano.
Колегата Antuni беше написъл че канистър под 100 лв трудно ще се намери  и аз му го показах и той нещо почна да повишава тон и ест. това и мене ме изнерви....

Ма не са нерви бе колега по спокойно!! Прав ли съм че не става канистъра за 300лтр вода прав съм ама ти пак продължаваш да дъвчеш едни и същи работи. Колегата е решил вече не нужно да ти се дават обяснения постоянно!! А за изнервянето ако е голямо ела на Авеню дядо (аз) там бачкам да почерпя всяка вечер съм на входа щом си от Варна знаеш къде е!!
0899808552

martin95601

Колега никой не ти е споменавал литри просто ти посочих филтър който е под 100 ЛВ НИЩО ДРУГО!!!!
Ти каза:Канистър за 100лв трудна работа ако не е на старо!!  е показах ти какво още искаш??! :-| :-| :-| :-| :-|

Antuni

Цитат на: martin95601 - 02.09.2010 04:15
Колега никой не ти е споменавал литри просто ти посочих филтър който е под 100 ЛВ НИЩО ДРУГО!!!!
Ти каза:Канистър за 100лв трудна работа ако не е на старо!!  е показах ти какво още искаш??! :-| :-| :-| :-| :-|

Виждам че ти е трудно вече да напишеш каквото и да е а и темата доста се оспами!! Но все пак колегата е писал ЦИТАТ: Татарчев

Здравейте колеги. Замислил съм да сменям аквариума с по-голям и затова се обръщам за съвет към вас. Бюджета е около 600лв, желания литраж около 250-300л като държа да е с шкаф и капак с осветление. Гледах из нета за оферти на фирмени аквариуми и в тези критерии се вписват само SUNSUN(с заоблени ръбове). По груби сметки ако си поръчам аквариум с същите размери като фирмения и шкаф ще ми излезе пак толкова (да не и повече), пък и фирмения си мисля че ще изглежда по-добре. Искам да попитам за вашите мнения и за това кое бихте избрали вие.

Колегата е писал ясно 250-300лтр обем на аквариума затова и аз после съм писал че няма филтър който да задоволи нуждите на 300лтр вода за 100 и под 100лв освен на старо!! Или ти ей така просто реши да го пуснеш да дразниш?? А иначе аз го знам и без да ми го показваш ти!! И айде вече без свободни съчинения!! Колегата е решил няма смисъл от пояснения повече!!
0899808552

vasso

Цитат на: митко - 02.09.2010 02:41
Полека,де.Момчето пита,ние отговаряма.Няма нищо лошо да си търгуваш във форума,съобразно правилата.Повечето от обявите са такива-продавам,заменям,в което няма нищо лошо.Повечето от колегите ако имаха възможност биха съчетали хобито с търговията,дори и ти.Ако кажеш,че не е така значи лицемерничиш.За мен това е перфектната работа-да работиш това което най-много ти харесва.Отделен е въпроса,че някои колеги продават на цени на магазините,а там все пак се предполага,че се плаща наем и сума ти консумативи,но пазара е демократичен,всеки си определя цената както намери за добре и според пазара.Пиша това защото забелязвам негативно отношение към търговците във форума,което не е правилно.Отделен е въпроса ако си ощетен,за това си има отделна тема.
Прав си, но пък има много хора, които използват форума само с цел търговия, което за мен е дразнещо. Нямат нито едно мнение по никакви дискусии и за мен не допринасят с нищо. Ако е умерено няма проблеми естествено.  :-)
http://www.discus.bg/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=484&category_id=9&option=com_virtuemart&Itemid=4 Такъв аквариум много трудно се поддържа, колегите са написали защо. Няма как да стигнеш до дъното.

Antuni

HK 1200  р-ри Д120см/ Ш60см/В55см  обем 396лтр  Цена 550лв

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi819.photobucket.com%2Falbums%2Fzz117%2FAntuni81%2FHK1200.jpg&hash=4067e6d15c445ad3949fa261c0d2d9d6c08030be
[/quote]

А този според вас не става ли????
: 02.09.2010г 01:01ч
Колега vasso аз ще споделя за себе си макар че не знам със сигурност кого визираш!!
От рибите които разбирам са Африканските Цихлиди!! Не мога да се включвам да давам съвети и мнения за растителни, палудариуми или други видове!! Така че се извинявам за скромния ми опит за сега с акваристиката!! Ако има някакви въпроси отностно Африканците с радост ще помагам макар че тука се броят на пръсти хората които подпитват това онова за Африканските Цихлиди!! Все още и аз се уча!! И накрая - правя това което разбирам и разбирам това което правя!! Мисля че е изчерпателно!!
0899808552

vasso

Аквариумът, който си показал за мен е супер като размери. Височината не би трябвало да е някакъв проблем.
Иначе не визирам никого конкретно. Теб пък изобщо, защото вземаш участие във форума. Просто има хора, които имат няколко  мнения, а темите им в раздел продавам са доста. И пак казвам, ако присъствието не е само с цел търговия, няма проблем.   :-)

panchopan

Всичко зависи от вкуса на копувача.
Аз фирмен аквариум-комплект с красив шкаф, който да не ме е гнус да си го сложа вкъщи, за по-малко от 1500 лв не съм виждал.
От евтините марки повечето модели са с абсурдни габарити - 60 до 75 см височина!

Ако иска да гледа растения, към тоя капак дето ще го получи да си предвиди +100лв и много време и нерви за преработка.
Ако иска да гледа цихлиди - филтрацията няма да му стигне за никъде и така или инача ще слага допълнително.

Говоря от личен опит - Сън Сън 300л от акрил със завити ъгли.
Фолиото се разлепва по крайщата, кривят се дъските.
Едни тънки дъсчици облепени с пластмасово фолио - наистина върши работа и дори като изметнаха си държаха - НО беше супер грозно.
Иначе е здрав и лек.

Имаше една тема ЗА и ПРОТИВ готовите комплекти. Нека да си я потърси колегата. Там имаше доста полезни мнения.

- Има си правила - не можете да използвате магия срещу граждани! - кресна търговецът.
Архиканцлерът Ридкъли щракна с пръсти и отвърна:
- Абе, аз винаги съм ги смятал по-скоро за общи напътствия...
А търговецът изквака и заподскача по улицата.

hanuman

Цитат на: panchopan - 02.09.2010 11:18
Всичко зависи от вкуса на копувача.
Аз фирмен аквариум-комплект с красив шкаф, който да не ме е гнус да си го сложа вкъщи, за по-малко от 1500 лв не съм виждал.
От евтините марки повечето модели са с абсурдни габарити - 60 до 75 см височина!

Ако иска да гледа растения, към тоя капак дето ще го получи да си предвиди +100лв и много време и нерви за преработка.
Ако иска да гледа цихлиди - филтрацията няма да му стигне за никъде и така или инача ще слага допълнително.

Говоря от личен опит - Сън Сън 300л от акрил със завити ъгли.
Фолиото се разлепва по крайщата, кривят се дъските.
Едни тънки дъсчици облепени с пластмасово фолио - наистина върши работа и дори като изметнаха си държаха - НО беше супер грозно.
Иначе е здрав и лек.

Имаше една тема ЗА и ПРОТИВ готовите комплекти. Нека да си я потърси колегата. Там имаше доста полезни мнения.

И аз съм на същото мнение. Не съм против готовите аквариуми, но качествен такъв струва доста пари.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsincemylastcigarette.com%2Fbanners%2F1249174800_20_1_EUR_2.5_dark.png&hash=f382f10dd23d239f373464115831c0fa44c93050

martin95601

Аве ей Антунчо на тебе хубаво ли ще ти стане ,ако ти оспамят темата за аквариумите и оборудването??????
И ако не ти защо оспами темата на Giorgio_Armano??
__________________________________________________________________________________________
Колега Татарчев извинявам се за целия спам по моя вина.
Ако може модераторите да разчистят малко...  :-)

Raven

Карайте по спокойно от тук нататъка защото темата не е лоша и не ми се иска да я затварям, но ако продължи така ще сложа ключа !

Без обидни квалификации и без спам !
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Alexfield

Колеги, не е редно да дрискате така в темите и после да се извинявате, че сте дрискали, и да искате някой модератор да чисти след вас. Призовавам ви за малко повече самоконтрол.

Да кажа и аз нещо по темата:
Готов, фирмен аквариум до сега не съм имал. Гледал съм няколко, но цените ме отказаха. Наистина поръчков аквариум не излиза по-евтин, но пък за сметка на това е много по-функционален от фирмения. Ако си вземаш фирмен би трябвало да е такъв, на който да не се налага да променяш нищо - ако ти се наложи да преправяш фирмен аквариум, да му добавяш осветление или филтрация, то е по-добре направо да си поръчаш.
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

petarvalchev

Когато купуваш фирмен, винаги правиш компромис с нещо (размер, осветление, филтър). Когато си правиш по-поръчка, всичко можеш да направиш както ти е удобно, както искаш. А и при положение, че фирмения и поръчковия излизат като цена горе-долу еднакво (въпреки, че си мисля, че поръчковия може и да дойде по-евтин като цена) бих си взел поръчков (сам бих си сглобил шкафа, което не е кой знае каква философия, когато ти нарежат плоскостите, а капака се прави от изрезките от шкафа). Пък и друго си е като знаеш, че сам си го правил - Home made :). Всеки си преценява, но аз съм за поръчков. Фирмен не бих си взел.

nikolaytoshev

Аз също съм за поръчков, защото можеш ти да си го направиш както искаш. Размери, осветление, филтрация и т.н.
А и не мога да си позволя да си взема някой фирмен  замного пари и после пак да си го доправям, защото нещо по него няма да ми харесва.

Antuni

Цитат на: martin95601 - 02.09.2010 14:12
Аве ей Антунчо на тебе хубаво ли ще ти стане ,ако ти оспамят темата за аквариумите и оборудването??????
И ако не ти защо оспами темата на Giorgio_Armano??
__________________________________________________________________________________________
Колега Татарчев извинявам се за целия спам по моя вина.
Ако може модераторите да разчистят малко...  :-)

Ти си голям смешник бе!! Първо цапаш после замазваш защото не можеш да почистиш след себе си и накрая се извиняваш вече като не можеш нищо да направиш по въпроса!! И не си позвалявай да се обръщаш така към мен!!

Колеги разбира се че е най сладко като си го измайсторите сами но това при положение че можете разбира се не всички сме сръчни за да бъдем честни!! *JOKINGLY* А иначе затова и аз направих голяма и грозна стойка с цел да използвам цялото си място максимално не за друго!! Докато един фирмен има толкова модели че не може да няма един който да не ви пасва в стаята или кътчето като цвят размери и всичко останало!! Като цяло всичко е индивидуално за всеки!! *THUMBS UP*
0899808552

Similar topics (5)

10554

Публикации: 21
Прегледи: 9906

11832

Публикации: 6
Прегледи: 3871

48190

Публикации: 4
Прегледи: 2810