• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 18:46

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Едната от скалариите ми умря...

Започната от XtasY, 28.07.2009 20:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Tinko

Цитат на: rakim - 29.07.2009 20:24
Естествено че ще има проблем,какво като са млади?Барбус и скалария не се гледат ако ще бебета да са.Нитратите се вдигат от това че храни рибите по два пъти дневно и от броя и вида им също,а не от това че сега е завъртян цикъла никой не е казал това.И защо да продължава да гледа скаларии в аквариум 50л,след като на 1бр от вида и трябват само толкова.За височината да не говорим. Гледай тогава  малък дискус в 30л ще живее без проблеми каква логика само не е истина...
Какво искаш да ми кажеш, че в стартиран аквариум няма нитрати ли? Пфахахах...

NO CARRIER

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

XtasY

Цитат на: Tinko - 29.07.2009 22:33
Какво искаш да ми кажеш, че в стартиран аквариум няма нитрати ли? Пфахахах...
Аквариумът е стартиран с вода от друг аквариум, която си има нужните бактерии. Отделно, че е сложена добавка за моментално стартиране на аквариума. Защо мислиш, че има проблем с азотния цикъл?
The best things happen when you least expect them. :-)

Tinko

Ами да подобряваш го до някъде но си иска време. Аз също съм пробвал и след 2 седмици нитрити и нитрати са повишени доста след още една седмица вече си влиза в нормите.... Според мен просто рибата си е била или болна или е преживяла зверски стрес и не е издържала на старта..... Такива моменти има много не е казано, че ти си виновна, че ти си збъркала някъде....  ;-)

rakim

Кой пък ти е казал че няма нитрати в стартиран аквариум?Казах че храни рибите повече от необходимото,и че рибите са много за аквариума от което се вдигат нитратите .Не искам да споря вече,не знам защо писах даже вие нови книги за акваристика ще напишете скоро,нека сама си прецени какво да прави или пък да слуша който иска не ми се спори
540л Южна Америка

Similar topics (5)

41117

Публикации: 11
Прегледи: 5530

41505

Публикации: 32
Прегледи: 11525

50507

Публикации: 0
Прегледи: 2313

28080