• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
17.06.2024 17:45

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

дайте съвет за пренасяне на рибки

Започната от gandalf_hsr, 17.02.2012 21:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

gandalf_hsr

Здравейте колеги,ще ми се да си купя малко рибки и скаридки да допълня аквата че е доста пусто на обитатели.Притеснява ме температурите навън защото ще пътувам с рейс,и рибките ще са на студено някъде около 70-80минути.Дайте съвет как да ги пренеса до вкъщи с най малко стрес.Пробвах един стар термос като го напълних с вода 26градуса и го оставих на вън за 60 минути и водата беше станала 13градуса,но все пак беше на минусова температура а в рейса ще е поне 20градуса.Дайте съвет да пробвам ли с термуса или да изчакам да се стопли.

andreydemon

По-добре да изчакаш колега.Не си заслужава риска да умориш гадинките от студ. *DRINK*
Да бъдеш втори означава да си пръв от загубилите...А.Сена!!!

valiovci

Когато на мен ми се е налагало да нося рибки в такова време ,обличам по-широко яке и суичер с цип. мушкам плика под дрехите и тялото топли водата. Спокоино 6ще ги пренесеш.
за да не спамя с още 1 мнение след колегите ще коригирам тук.. Вариянта с плика под-дрехите е най-евтин и сигурен защото винаги можеш да усетиш ако водата започне да истива.макар че тялото я топли достатъчно.и така..аз имам стериопорени кутии за тази цел но с тях освен че неможеш да контролираш температурата и са неудобни за носене.

grigor nakov

има термо кашони за пренасяне струват от 5-25лв.в зависимост от големината в Практикер ги продават ;-)

Асен Евгениев

Аз съм пренасял с кутия от обувки с вълнен пуловер вътре. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

sailender

Стиро кутия + хеат пак бързо лесно и евтино решение :)

gandalf_hsr

то като се замислих може да се сложи термуса опакован във вата и така в стериопорена кутия.преди да се сложат рибките може да се зареди с топла вода за да се загреят стените на съдовете.

Mitko80

аз пренасям във хладилна чанта,като предварително налея вътре малко гореща вода изчаквам 10мин.и слагам обитателите вътре във наѝлонова торбичка със вода от акв.,никога не съм имал проблеми.....

multisam


easternalien

Аз съм правил кутийки от стиропор. Имах останали "таванки", лепило за стиропор за няколко лева. Сглобяват се бързо и лесно. После вътре накъсани и намачкани вестници около плика/буркана. Нямаше проблеми :)

gandalf_hsr

закупуването на риби и скариди се забавя със седмица,таман направих стиропорена кутия облицована с минерална вата.след седмица ще пиша какъв е резултата но мисля че няма да има никакви проблеми.запланувана е така че да има място и за две половин литрови шишета с топла вода.

Асен Евгениев

Цитат на: gandalf_hsr - 19.02.2012 23:17
таман направих стиропорена кутия облицована с минерална вата
Вече стана +10 градуса. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

yasen_vn

Подкрепям напълно предложението на valiovci. За толкова кратко време за пренасяне, едно шише 0.5-1л. е напълно достатъчно да го сложиш във вътрешния джоб на якето и да изпълниш мисията. Предприемал съм такива начинания - много е удобно и лесно.

Richie

Щом ще пътуваш с автобус няма да имаш проблем,ако искаш си вземи една раница и вътре някоя стара дреха за да опаковаш пликовете и така по бавно ще падне температурата но за 70-80 минути в автобус няма да падне кое знае колко температурата  :-)

чочо_41

Според мен във вътрешния джоб на якето е най-добре,аз поне така правя *THUMBS UP*!

Similar topics (5)

15279

Публикации: 8
Прегледи: 3853

8396

Публикации: 2
Прегледи: 4226

6029

Публикации: 16
Прегледи: 7638

49237

Публикации: 1
Прегледи: 2020

42905

Публикации: 7
Прегледи: 2781