• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
23.05.2024 08:21

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

подариха ми рибки и не знам как да се грижа за тях.

Започната от tatiana_71, 20.06.2011 20:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

tatiana_71

   Зравейте ! Моля да ми помогнете.Подариха на деветгодишният ми син рибки за рожденния ден,но аз не зная дори какви са те ,да не говорим че нямам никаква представа как да се грижа за тях.Разбира се купих храна ,нагревател,помпа и термометър(това което в магазина ми дадоха) Но аквариума е много малък 15 литра а едната риба взе че роди бебета .МОля ако можете дайте ми съвет-какви рибки имам,колко от тях да оставя да гледаме(разбрах поне че имам много риби за този малък аквариум) и други основни насоки.Разбира се преди да пиша тук прочетох повечето от статиите но не разбрах почти нищо.Благодаря предварително.

Rainbow sid

Здравей,добре дошла във форума!Рибките ти са съвместими-харациди,сомчета и живородки.
Акваристиката е супер красиво хоби,но за да бъде такова се изискват определени познания,а тях можеш да намериш във форума-просто го разгледай.След това ако има нещо за доизясняване,има кой да помогне.Не, че не искаме да ти помогнем ,но са твърде много нещата които трябва да знаеш за да се вместят в няколко реда. *DRINK*
http://rainbowzoo.alle.bg/            Зоомагазин "Рейнбоу"

tatiana_71

За начало - би ли ми казал дали трябва да махна някои рибки защото аквариумът е доста малък или е по -добре да купя голям аквариум.Но просто не знам какво да правя.

Rainbow sid

Ограничи се с 5-6 неголеми рибки.Дали да си купиш по-голям аквариум е твое решение,но ако го направиш ще можеш да гледаш повече рибки.
http://rainbowzoo.alle.bg/            Зоомагазин "Рейнбоу"

Ribarche

Добре дошла във форума и от мен  ! Като за начало ,  кажи от кой град си  , аквариумът наистина е малък за тези риби  в профила на Хелерите примерно пише ,че е добре аквариумът ,в който ще са те да е с дължина 90 см . Това дали ще махнеш някоя рибка , или ще купиш нов аквариум зависи изцяло от женалнието ти и финансовите ти възможности :) . Ние тук сме пристрастни  *CRAZY* , който и от нас да питаш ще ти каже да купиш възможно най-големия аквариум ,който можеш да си позволиш .
Лично мое мнение е ,че аквариум под 50-60 литра  не става за гледане на рибки , по простата причина ,че огромна част от рибите изискват някакъв минимум пространство ,а освен това колкото е по малък един аквариум толкова по-трудно се подържа биологичното равновесие в него .
Ще ни помогнеш ,ако кажеш размерите на аквариума ... приблизително  .

Similar topics (5)

41472

Публикации: 1
Прегледи: 1714

41288

Публикации: 9
Прегледи: 4914

8895

Публикации: 16
Прегледи: 6850

36625

Публикации: 26
Прегледи: 10319

971

Публикации: 15
Прегледи: 11027