• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

02.08.2025 17:23

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Странни буби

Започната от Бойко, 11.03.2012 19:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бойко

Здравейте колеги.
От известно време ми прави  впечатление,че когато сифонирам грунда на аквариума в кофата се появяват някакви странни буболечки.
За първи път когато ги видях помислих че са се зародили в кофата понеже използвам само нея и почти винаги остават някакви капки вода.
Следващият път изплакнах хубаво кофата и пак имаше от въпросните буби.Няма как да ги снимам защото са както се казва колкото връх на игла плуват доста бързо за размера си и хаотично,на цвят са черни.
Накратко и за аквариума.
Стартиран е преди половин година(40-45литра вода)
Филтри 2бр.вътрешни,единият(350лит.на час) е пълен само с керамика,а другия(200L/h) е само с гъба.
Риби-3бр.коломбо тетри-7бр.клиновидна разбора и 5бр.обикновен неон
Растения доста видове
скаридки ред чери 10бр.
Ако трябва и снимка ще кача на аквариума
грунда е речeн-фракция(3-5мм.)
Проблеми(видими) с рибите и растенията за сега нямам
Има ли за какво да се притеснявам
Извинявам се ако не съм уцелил мястото за темата и ако админите смятат,че не и е мястото тук да я преместят

didana74

Казваш,че грунда е речен,нали преди да го сложиш си го обработил?Защото ако не си може да си вкарал нещо с него.А виждаш ли нещо в аквариума?Така без снимки е много трудно да се каже.

Бойко

Грунда е много стар.Обработван е многократно
За да излязат някакви снимки,че да се видят тези буболечки или там каквото са ще трябва микроскоп
Във аквариума не се забелязват
Живеят в грунда

buchkata

И при мен имаше преди 2 години.Поживяха извесно време и си отидоха както бяха дошли.

Бойко

Здрасти Любо
Когато са присъствали при теб забелязъл ли си нещо нередно в аквариума

buchkata

Не,живееха си съвсем мирно и тихо.При това доста дълго време и мистериозното им изчезване даже ме озадачи.

Бойко

Мерси много
Значи няма за какво да се притиснявам
*DRINK*

Similar topics (4)

30817

Започната от skDn

Публикации: 7
Прегледи: 5059

41863

Публикации: 2
Прегледи: 3149