• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 08:12

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Въпрос за скариди

Започната от Deqn99, 03.03.2015 23:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

azanzu

Deqn99

Благодаря ви отново за съветите ! Значи размерите му мислех да са 47 дължина 27 ширина и 25 височина(идва около 31 литра) . Най вероятно ще бъде с филтър с гъбата мисля, че няма да има толкова голям ефект за разлика от филтъра :-)
Разгледах отново филтрите и си харесах малко по-различен  :-) ето го и него
http://aquarium.bg/index.php?route=product/product&path=146_147&product_id=579

А за увеличението няма да мога защото нямам място в стаята  :-( Това е максималното даже си мисля,че това е много, но ще измисля  :-)  *privet*

sVGNsali

Щом няма място, ок.
Каквото такова.
Линка е за филтър, точно такъв ти трябва.
Взимай, подреждай,пускай, изчакай си както му е реда и ...май това е
Успех!
Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

Deqn99

Цитат на: sevginsali - 05.03.2015 20:29
Щом няма място, ок.
Каквото такова.
Линка е за филтър, точно такъв ти трябва.
Взимай, подреждай,пускай, изчакай си както му е реда и ...май това е
Успех!
Благодаря ти ! Сега остана само да поръчам аквариум, да взема подходящ грунд,корени,камъни,растения и осветление . По нагоре питах дали ще има проблем, ако вкарам 1-2 варовикови камъка, но явно никои не е забелязал и затова не получих отговор. *dontknow*
За фракцията последно мисля да е от 2мм до 5 мм макс, ако не успея да намеря подходящ тук от природата,по-късно може да постна към какво съм се насочил и ще очаквам отговорите ви. :)

sVGNsali

Според мен не рискувай с варовикови камъни. Знам, че там се намират много готини такива, но няма да им се отрази добре това..
Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

Deqn99

Значи май ще я карам с повечко корени и растения  *thanks

Публикациите са слети: 05.03.2015 21:55

Приятели чудех се ще трябва ли някакъв стъклен капак за аквариума или да си направя сам дървен и да закрепя пури за него ? Благодаря предварително ! *DRINK*

Deqn99

13.03.2015 18:20 #21 Last Edit: 13.03.2015 20:38 by Deqn99
Здравейте приятели ! Днес ми пристигна грунда "JBL Sansibar-Black" с фракция 0.2-0.5 мм. Та въпроса ми е за растенията, какви да са те (да не са някакви непритенциозни)? Аз си мислех за явански мъх, анубиас , криптокрина, но тя ще успее ли да живее в този грунд ? Други предложения ? Пак казвам да са някакви непритенциозни ... Благодаря предварително  *thanks *THUMBS UP* :-)

мъро

Здравей,може би искаш да кажеш 0.2-0.5 мм защото ако е 0.02-0.05 мм то си е ситно като брашно и ще имаш проблеми ако наистина е толкова ситен грунда

Deqn99

Редактирах си фракцията .. Извинявам се  :-D прекалих с нулите *ROFL* . Та има ли шанс за растенията или да гледам само мъхове и анубиас  *dontknow*

bunzip2

В същност в последните 2 поста и двамата не сте прави с размера на фкрацията :D
0.2 - 0.5 мм е десетки пъти по-малко от 1 мм :)

Правилно е 2-5 мм, или 0.2 - 0.5 СМ.

И да, можеш да гледаш всичко в такава фракция. Практиката е показала, че най-често с фракция с размер 3-5 мм е достатъчна и подходяща за отглеждане на почти всички видове аквариумни растенията. Което прави твоя грунд идеален :)

С две думи "ша стане" :)

П.П: Другият път, пиши в правилната тема. Въпроси от сорта на "дали ще ми вървят растенията ", в темата за скариди, не звучи супер логично...  *dontknow*

Deqn99

Цитат на: bunzip2 - 14.03.2015 01:14
В същност в последните 2 поста и двамата не сте прави с размера на фкрацията :D
0.2 - 0.5 мм е десетки пъти по-малко от 1 мм :)

Правилно е 2-5 мм, или 0.2 - 0.5 СМ.

И да, можеш да гледаш всичко в такава фракция. Практиката е показала, че най-често с фракция с размер 3-5 мм е достатъчна и подходяща за отглеждане на почти всички видове аквариумни растенията. Което прави твоя грунд идеален :)

С две думи "ша стане" :)

П.П: Другият път, пиши в правилната тема. Въпроси от сорта на "дали ще ми вървят растенията ", в темата за скариди, не звучи супер логично...  *dontknow*
Знам, но съм отворил тук тема за скаридки и скоро ще започвам отглеждането и искам да разбера какви условия мога да им направя за приятен и скромен живот :) Благодаря ти

Penta

Цитат на: bunzip2 - 14.03.2015 01:14
В същност в последните 2 поста и двамата не сте прави с размера на фрацията :D

Всъщност ти не си прав. JBL Sansibar е с размер 0.2-0.5 милиметра, което не го прави идеален за растения.

Deqn99

Значи бухам само мъхове и анубиаси  *ROFL*

bunzip2

Цитат на: Penta - 14.03.2015 06:39
Всъщност ти не си прав. JBL Sansibar е с размер 0.2-0.5 милиметра, което не го прави идеален за растения.

Сега проверих, така пише наистина. При тея обстоятелства, наистина не е подходящ.

Similar topics (5)

56519

Започната от ogun

Публикации: 1
Прегледи: 2940

55730

Публикации: 2
Прегледи: 2396

49324

Публикации: 2
Прегледи: 2883

53685