• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.07.2025 21:45

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

температура и размер

Започната от niki20036, 21.10.2015 21:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

niki20036

Може ли някой да ми каже истината за тези риби защото навсякъде ми казват различно?
Между колко градуса могат да живеят?
Колко големи стават (мъжки и женски)
за тези риби:
неон
гупа
хелер
молинезия
плата
:-)

hip9

Ако напишеш в търсачката вида риба от които се интересуваш ще ти излезе информация за нея.

niki20036

Точно това казвам, че навсякъде ми пише различно!

jabeto

Неон 23-28С  4см
Хелер 22-28С до 10см
Гупа мъжки около 4 женски около 6см 20-28С
Плата мъжки около 4см женски около 6см 24-28С
Молинезия до 10см 22-28С

Данните са ориентировъчни!

При температура 25-26С може да ги гледаш всичките,но неоните за мен не се връзват с останалите които си изброил.

danielm

Неон - мека и кисела.
Гупа, молинезии и т.н. живородки -сем. poeciliidae - твърда и алкална.

addicted

Аз гледам четири гупи и осем неонки вече два месеца в един 40 литров аквариум. pH-то е много ниско което е по скоро добре за неонките, температурата е 26 градуса.

Sent from my Lenovo A859 using Tapatalk

niki20036

Благодаря,но колко да е температурата на водата като тези риби са в аквариума такаче да им е добре?

Amev

25-26 градуса са ти написали колегите , може и на 24 и на 28 ако искаш ги гледай , само не прави рязки промяни в температурата , нека сваляне и качване да е плавно, и при частичната смяна гледай водата да е със същата температура.

niki20036

Благодаря!И само още един въпрос от пазара за животни в събота ли да си взема риби или от зоомагазин?Къде ги гледат по-добре?

addicted

Все тая, въпрос на късмет според мен.

Sent from my Lenovo A859 using Tapatalk

Mirobg

Цитат на: Amev - 22.10.2015 01:08
25-26 градуса са ти написали колегите , може и на 24 и на 28 ако искаш ги гледай , само не прави рязки промяни в температурата , нека сваляне и качване да е плавно, и при частичната смяна гледай водата да е със същата температура.
28 градуса е доста висока температура за отглеждане на изброените видове. Не,че няма да живеят ,но по-високата температураа води редица усложнения след себе си:
-по-бърз метаболизъм
-по-бързо влошаване на качеството на водата
-неравномерен растеж
- и др.
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

Amev

Че лятото на почити всеки му се качва температурата , това лято доста колеги писаха за температури от 30 градуса , а и при леко по-висока температура имунната система на рибите работи по добре. Разбира се по високата температура иска и повече аерация. Иначе за изброените видове стандарта 25 градуса!!! Идеята на горния пост ми беше друга защото колега беше написал по-видове ориентировачни температури ,а niki20036 пак продължи да пита.

Similar topics (3)

60123

Публикации: 4
Прегледи: 3560

53116

Публикации: 29
Прегледи: 14689