• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.07.2024 05:14

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми

Съвет за поставка

Започната от White Wolf, 30.07.2021 13:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

White Wolf

Така, може би вече е ясно, а може би не - но аз съм голям фен на Бетите. Просто тези риби са ми слабост. От едното следва другото и днес чакам втори аквариум за втора Бета. :-D
Проблема е, че бюрото не ми се струва много надеждно, т.е може да се огъне, а може и направо да се счупи  под тежестта на два аквариума - единия 20л, втория 28л. На дължина е 90 см, така че място има за два аквариума, но без някаква подпорна дъска/колона долу по средата или нещо подобно ми се струва, че ще се срути. Не ми се рискува и бих взела отделна поставка, но пък пари за специалните му поставки не ми се дават, най-евтините тръгват от 100 лв в аквариум.бг- ако има по-евтин вариант ще се радвам да го чуя.

Давайте съвети. *privet*

mushroom

Здрасти,
дай снимка на бюрото, за да може да добием представа как изглежда.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

White Wolf

Трябваше да се сетя, но тая жега ми изпива мозъка!   %)

https://i.ibb.co/bgqXJmc/viber-image-2021-07-30-19-422.jpg


hip9

Здравей, можеш да сложиш подпора за да се подсигуриш. Относно слабостта ти, разбирам я чудесно  :-D  и бих си позволил, ако смяташ да увеличаваш бройката на бетите да ти предложа, да си намериш подходящ стелаж или нещо подобно.

didak

хоризонталния плот изглежда да е доста дебел, таблата между страниците пречи да се усуче бюрото, така че си ок - не би трябвало да имаш проблеми с тези литри.
... и задължително подложки под дъното на аквите

NO CARRIER

Най-лесният тест: Намираш две хлапета на съответните килограми и ги качваш на местата, където мислиш да са аквариумите. :-D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

White Wolf

 *THUMBS UP* 
Хах за децата няма от къде да ги намеря, но иначе мерси за съветите.
Подложка имам в момента е стиропор, а за втория нямам, но съм предвидила една от тези, които се слагат в баня, не е толкова дебела но пак би трябвало да върши работа.


mushroom

Бюрото изглежда добре... натегни всички виждащи се видии и седни в средата ( - :
За другото разходи се около някой полу завършен строеж дето му слагат топлоизолацията и помоли някой бачкер да ти даде едно парче 40х40см. стриропор или фибран.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

niky

Както е казал hip9, няма проблем това бюро да издържи 50 кг. Сложи само по една тънка подложка, тая за баня ще стане ако не те дразни. Аз ползвам такива които ги продават за аквариуми, 5мм някъде за 100 литра.

White Wolf

Е аз смятам да я отрежа тази за баня,  :-D  така че няма дори да се вижда.
иначе стиропора на сегашния аква не съм го рязала, щото ще  се назъби и ще стане на нищо *NO* . метнах една кърпа отгоре и така си реших проблема, защото това бялото ме дразнеше.  :-P  Сега единия може би ще е малко по- нисък от другия, но тва да е проблема.

hip9

Здравей, за подложка също може да използваш и от тези които са за ламинат. Мисля, че се продаваше на листове с различни дебелини и има с черен цвят за да не те дразни визуално и не се рони при рязане.

Similar topics (5)

59338

Публикации: 8
Прегледи: 3618

57909

Публикации: 4
Прегледи: 1956

58955

Публикации: 0
Прегледи: 1939

56029

Започната от Markinail23


Публикации: 2
Прегледи: 1785

56975

Публикации: 52
Прегледи: 17229