• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 18:26

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Съвет за нов аквариум

Започната от White Wolf, 23.08.2021 19:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

White Wolf

Имам почти готов аква, с дължина 44 см. води се 28 литра, но е ясно че чистото количество вода е по малко заради грунда и растенията и т.н.
Много ми се иска да гледам нещо ново и което не съм гледала до сега, първоначалната идея беше друга, беше предвиден за дом на нова бета /вече имам една/ *YAHOO* . Бетите са ми слабост  *DANCE*  и супер много ги обичам, но напоследък много се зарибих на тема клиновидна разбора. Иска ми се малко повечко екшън да има, малко  повече движение, защото както знаем бетата е много красива, но предпочита да си мързелува и като цяло  не е от най-активните риби. :-D  *JOKINGLY*  *IN LOVE*

Идеята е да гледам една групичка само разбори, защото за друго няма да има място пък и за мен така е по-красиво, а не хиляда вида рибки. Какво е вашето мнение? Знам че за този вид риби е по-добре по-голям и по-дълъг аквариум, но просто в момента нямам нито тази възможност, нито това място. За аквариума, който имам какъв брой е максимума които мога да взема? ясно че 10 и повече няма да са- въпроса е колко? И изобщо ще са ок ли ако са по -малко от десет или да го карам на сигурно и да си взема самотна Бета, за която този аква е перфектен? 
Ще се радвам и на всякакви съвети не само свързани с броя а и за всичко останало от първо лице от хора, които всъщност са гледали клиновидна разбора и могат да дадат по -лично мнение, различно от това което пише в гугъл.  *privet*

ostoianov

Здравей,

Предполагам не сте чакал от август месец досега и вече си имате разбори :-)
Колко си взехте ?
Принципно броя на рибите и др. видове в аквариум зависи не само от размера на танка, но и от филтъра.
Аз например имам доста животинки в 50л аквариум които се чувстват доста добре благодарение на fluval canister filter 107. Предполагам, че с хубав филтър и 10 разбори ще се чувстват ОК във вашия аквариум.

Поздрави


White Wolf

Да, взех си ги, весели са, много се гонят, а като дойде време за хранене тотално полудяват и се държат така все едно не ся яли от месеци!  *YAHOO*  :-D

7 са. *privet* 
 аз не ползвам канистър, не смятам че е подходящо за такъв малък аквариум. ;) Ползвам окачен филтър, в другата тема мисля че писах и за него.

 Честно казано бих си взела още две или три *THUMBS UP* , защото виждам че сегашните се чувстват добре, но да не стане типичната грешка... тези са добре а като взема новите да се окаже че е пренаселено и не са толкова добре.

ostoianov

Здрасти,

Да, за 28л танк канистър ще е в повече, но пък тенденцията винаги е към по-големи танкове  :-D
Макар, че не е точна наука на повечето места в интернет се коментира едно правило: 1см дължина риба = 1 л вода.
Клиновидните разбори стават по 3-4 см (поне така пише) което прави 7*4 = 28л вода само за тях. Ако имаш др. видове ще трябва да прекалкулираш. За момента като, че ли всичко е точно при теб.

Лека

Similar topics (5)

52228

Публикации: 4
Прегледи: 2992

58073

Започната от A.Mirchev


Публикации: 4
Прегледи: 1994

56052

Започната от EnergY


Публикации: 0
Прегледи: 1196

53948

Публикации: 1
Прегледи: 2075

54210

Публикации: 16
Прегледи: 6696