• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

13.07.2025 23:10

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Спукано дъно!

Започната от Markinail23, 28.02.2016 15:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Markinail23

Здравейте, вчера ми дадоха 40л аквариум с капак и термометър на стъклото, но е спукан на дъното. :-( Въпроса ми е има ли възможност да го залепя със здрав строителен силикон или да мисля къде да ми сменят само дъното?

hip9

Смени си дъното, колкото до силикона трябва да е санитарен подходящ за аквариуми.

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 5036X using Tapatalk

Markinail23

А дали да мина с обикновения силикон външните ръбове, понеже аквариума е стар и не е ползван отдавна и се притеснявам дали ще издържи?

niki_o

Отиди да ти изрежат стъкло което да влиза спокойно във аквариума и да ляга на дъното с малка фуга.Няма да махаш старото,а ще залепиш върху него новото и ще измажеш добре останалата фуга.Като тестваш след това за течове и не текне през някой от страничните по-добре не мажи със силикон,че вероятно няма да го направиш свръх естетично.Обикновенният силикон на Master е подходящ-тествано *CRAZY*

Markinail23

Идеята е СУПЕР  *YAHOO* А дали ще стане ако залепя една идея по-голямо отдолу и го силиконирам по-ръбовете много старателно? ;-) И по самото него в средата :P

niki_o

Според мене отвътре е по-добре.Поне така съм правил и стана.

Markinail23

Ok, понеже имам едно парче което е с по 1.3 см по-голямо от всяка страна и мога още сега да го лепна. А иначе през самата пукнатина има теч само на 1 място от 1-2 см и буквално не тече а сълзи 1

Amev

Мда ама като го напълниш от налягането и тежеста ,пукнатината ще стане по-голяма и даже може да се пръсне .. Взимай елмаза и го рязкай това парче , слагай го вътре и както ники каза ;) даже и може да подмашеж със силикон дъното , че ако има неравности да уеме

Caxapa

Цитат на: hip9 - 28.02.2016 15:59
Смени си дъното, колкото до силикона трябва да е санитарен подходящ за аквариуми.

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 5036X using Tapatalk
Санитарен силикон е едно Силикон за стъкло е друга бира. Не обърквай колегата.

Lightning_boy

Цитат на: Markinail23 - 28.02.2016 16:36
А дали да мина с обикновения силикон външните ръбове, понеже аквариума е стар и не е ползван отдавна и се притеснявам дали ще издържи?

Винаги може да се подсигуриш. Но, е добре първо да го напълниш и да видиш дали има течове, след като оправиш дъното, естествено.
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

Caxapa

На сухо и празно винаги за предпочитане ъа сигурност.

Markinail23

Колеги залепих дъното и днес ще го напълня почти до горе за да проверя за течове. Мисля да го оставя няколко часа да видя дали ще издържи  :-)

Amev

Изчакай поне 24 часа да изсъхне хубаво силикона и тогава пълни.

Markinail23

Добре :) Реално вчера към 22:30 приключих с лепенето! *CRAZY*

niki_o

Изчакай до утре и тогава тествай.Силикона съхне бавно в дълбочина-дай му време :-)

Similar topics (1)

53808

Публикации: 13
Прегледи: 6880