• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.04.2024 12:16

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Препоръка за рибки в аквариума

Започната от Sempiternal, 29.07.2014 13:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Sempiternal

Здравейте! От скоро съм акварист , ако мога да се нарека такъв и реших да стартирам едно малко аквариумче което намерих с размери 39х18х2 около 18л.
Взех 2кг грунд,филтър 300l/h,термометър и доста явански мъх от който 95% ми е във излишък.Осветлението за сега ми е една настолна лампа 40W крушка , но скоро ще я сменя
Оставих водата да престой няколко дни измих няколко камъка и реших да видя какво ще се получи и измайсторих това

Като за начало бях прочел ,че за да се задейства по-бързо азотния цикъл може да се сложат 1-2 рибки във аквариума и аз реших да взема 2 Коридорас панди..та след около една,две седмици мисля да сложа още някоя рибка бихте ли ми препоръчали нещо. Аз че чудех между 6-7 неона , кардинала или даниота ,защото ми харесват стадните рибки , но не знам дали за такъв размер на аквата ще им е добре. А когато копувах яванския мъх открих някакво растение та незнам какво е ..и хванах та го засадих ако може да ме светнете дали да го оставям или не  :-) .. ии между другото скоро ще слагам един корен вътре но незнам дали е удачно да сложа още мъх?Извинявам се ако имам грешки или съм писал несвързани и безсмислени неща.  *bg*


pl86

Здравей и добре дошъл,
може да сложиш и още мъх, не пречи, растението което си намерил не мога да позная какво е, но се вижда че има доста корени, може да събереш част от грунда в единия ъгъл, за да стане по-дебел слой и да го засадиш там.
Относно рибите, мисля че аквариума е доста малък за стадни риби като неоните. Аз препоръчвам една мъжка бета да вземеш и това е, но изчакай малко да се стабилизира азотния цикъл, сменяй по-често вода в началото, като тази дето наливаш оставяй да престои.
Успех.
https://s8.postimg.org/ctn5jythh/facebook.png Соленоводни аквариуми България

640L - reef
15L  - pico reef

Sempiternal

Мъжката бета ли е единственият вариант?   :'(

bunzip2

Малък си е обема, така е. Може да гледаш не само бета. 2-3 живородки, или 3-4 неона, само сменяй редовно водата и не прехранвай.
Хубаво е още някое друго растение да сложиш.

Caxapa

Едно симпатично скаридарниче може да стане.  В този случай забравяме за Бетата но може да пуснеш някое друго рибе от microrasbora galaxy. Казват, че имат поносимост едни към други със скаридките и така става малко по-оживено в това малко пространство.

Joro V

Според мен комбинация от 2-3 гупи ендлер с 2-3 коридораса джуджета ще се получи добре. Трябва обаче да сложиш още растения, евентуално някой корен, да замениш крушката с акваристична и да допълниш още вода - малко празен ми се вижда.

sVGNsali

Цитат на: Caxapa - 29.07.2014 15:21
Едно симпатично скаридарниче може да стане.  В този случай забравяме за Бетата но може да пуснеш някое друго рибе от microrasbora galaxy. Казват, че имат поносимост едни към други със скаридките и така става малко по-оживено в това малко пространство.

+1
Пробвано и доказано в по малкият ми аква, който вече го няма.
Ако искаш, вземи още грунд, гледай малко снимки по нета, малко денивелация на терена, някое друго растение или повечко мъхове за да го чоплят скаридките, едно симпатично коренче - увиваш го в мъхове (с кордичка) пускаш галаксита и скариди и им се радваш - всичко това, обаче след 2-3 седмици, при стартиран азотен цикъл.
И след време, почваш да умуваш за по-голям аква - стандартен път на развитие, за новите в хобито :-D
Успех!
Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

Sempiternal

Скаридки няма от къде да си набавя за жалост ..може би ще се спра на 3 гупи 2 женски 1 мъжка и още 2 коридорас панди а относно растенията още днес ще си купя валиснерия :) Благодаря за бързите отговори.

Caxapa

Към   sevginsali !Колегата е запленен от живородките  и това свещенодействие наречено раждане. Макар, че един скаридарник ще му даде повече емоции и удоволсвие от  няколко гупи които постояно трябва да редуцира в нужната бройка за да не претоварва ссистемата.

Similar topics (5)

52982

Започната от miroslav576


Публикации: 1
Прегледи: 1594

58190

Публикации: 15
Прегледи: 5533

51217

Започната от nakko


Публикации: 7
Прегледи: 3257

57573

Публикации: 6
Прегледи: 2611

48947

Започната от Andrei


Публикации: 10
Прегледи: 4112