• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.05.2024 03:27

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

кои риби живеят без помпа

Започната от vaneto, 02.01.2015 12:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

vaneto

моля кажете кои риби живеят без помпа гупите едни от тях ли са
VaNeTo

saxon

не, само лабиринтовите

tetra

Какво точно разбираш без помпа? Компресора за въздуха ли създаващ гейзера от дребни мехурчета, или водната помпа ползвана при филтрите?
Без значение кое точно имаш в предвид нито един аквариум не може да мине без поне едно от тези неща. Тъй като в аквариума се създават много отпадъци, които се превръщат в опасни амонячни съединения отровни за рибите и водните растения. И за да се разграждат водата трябва да се обогати с кислород, за да се създаде условия за развитието на бактерии, превръщащи тези опасни съединения в минерали, който използват водните растения при растежа си. От друга страна компресора или водната помпа създават воден ток с което не позволяват топлата вода да отиде нагоре, а студената на дъното, и да спре разтварянето на кислорода от въздуха. На дъното на аквариума ще остане студена вода, с неблагоприятни физични и химически качества за водните обитатели. Дори и Лабиринтовите риби, които за дишането си използват въздуха от атмосферата, не могат да минат без компресора или помпата, защото са  топлолюбиви но в аквариума не можем да поставим нагревател ако не задвижим водата.
Във всички водоеми където живеят водни организми и растат растения има естествено движение на водата, течащи води при реките и вълни и водни течения в моретата или слаби вълнения от вятъра в езерата. В напълно застоялите води живота е доста ограничен и водата е умирисана.

Similar topics (5)

59259

Започната от ivanpz6


Публикации: 8
Прегледи: 3213

58561

Започната от Kirilyss


Публикации: 1
Прегледи: 1695

57232

Публикации: 8
Прегледи: 3338

55151

Публикации: 0
Прегледи: 2710

51742

Публикации: 7
Прегледи: 5029