• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

14.10.2024 20:16

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Какво осветление да сложа - питайте тук 2

Започната от Георги, 29.03.2013 12:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

M14iro

Цитат на: kstoilov - 26.09.2024 09:34250 - най-малкият. Дават го 950 л/ч и е горе-долу реален дебита, мерил съм го в кофа. По сметки е на ръба, но ми върши чудесна работа и съм много доволен. Струва си парите. Струята съм я насочил по диагонал с лили, в отсрещния край клати растенията. И аз на марки не робувам, но все пак трябва да се купи отнякъде. Кошниците са заредени с eheim substrat pro и seachem matrix. Комплект вати струва 20-30 лв, за година примерно, не мисля, че е проблем.
Аквариума е 126 л, 80 ш х 40 в х 35 д, като махнем грунд и друго, водата е не повече от 100 л. Имам 6-7 неона и 2 сае-та, така че, не е натоварен.
Съгласен съм за бактериите от бутилка, аз такива не ползвам. Слагах в началото само. Едва ли в тях има бактерии, но сигурно подпомагат създаването на среда за тях.
С химии и тестове не се занимавам. Имам го аквариума от 7-8 години, филтъра горе долу също толкова. Изглежда вече всичко се е закротило.
Слагам само prime във водата за следващата смяна, уж за премахване на хлор.
По съвет на bunzip2 добавям зелена тропика и профито за растенията, както и топчета в корените на ехинодоруса.
С толкова рибки , ти си екстра... *privet*
Дехлораторите вършат работа, не са ментета. Аз обаче за по евтинко съм си взел Натриев тиосулфат и си правя концентрат , сигурно ще имам за +10г. напред

Lightning_boy

Цитат на: _Kirilov - 26.09.2024 12:25Аз лично се загубих в обясненията ви .
Къде е въпроса за осветлението спрямо това , което ко ментирате.
Ако има възможност МОД нека премести вашите постове в друга тема за да я разискваме там. *DANCE*

+1, че и аз нещо изгубих нишката пичове.  *bg*
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

Similar topics (5)

54137

Публикации: 20
Прегледи: 10783

52148

Публикации: 2
Прегледи: 1796

49785

Публикации: 9
Прегледи: 3449

55470

Публикации: 0