• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

03.07.2025 15:45

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Мнение за препаратите: JBL Acclimol и Easy Life Easy Neo

Започната от trifon81, 05.04.2025 21:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

trifon81

Здравейте! Интересно ми е някой ползвал ли е подобен препарат и какви са му отзивите? Като цяло се ползват при транспорт, за да не се стресират рибите, против гъбични и бактериални инфекции. До сега не бях ползвал и се чудя дали има смисъл.

Lightning_boy

Нищо не съм ползвал за транспортиране никога.
Освен едни таблетки кислород, все пак 300км трябваше да бътуват рибоците и тва е.
На теб каква ти е идеята за тва "лекарство"? Да не стресираш рибите от магазина до вас или нещо цялостно ще местиш и искаш да се подсигуриш?
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

trifon81

По принцип пише, че е против стрес, за климатизация и др проблеми, които може да се появят. Никога и аз не съм ползвал, ама ако пък им помага не ми пречи.Даже си взех препарата на JBL, но в магазина не приемат дори официалното описание от JBL и твърдят, че не се поставяло в плика, а само в аквариума.  Аз рибки купувам от минимум 100км или дори от 200, при нас читави няма. И си пътуват доста моите, затова искам да направя всичко което зависи от мен. Гледах дори един съвет, че е добре, ако нямаме карантинен аквариум, където да постоят новите известно време, можело да се капне малко метиленово синьо в плика и така се дезинфекцирали. И затова реших да питам тук някой има ли опит с това, ако пък е вредно да не слагам.

Lightning_boy

Цитат на: trifon81 - 07.04.2025 08:45По принцип пише, че е против стрес, за климатизация и др проблеми, които може да се появят. Никога и аз не съм ползвал, ама ако пък им помага не ми пречи.Даже си взех препарата на JBL, но в магазина не приемат дори официалното описание от JBL и твърдят, че не се поставяло в плика, а само в аквариума.  Аз рибки купувам от минимум 100км или дори от 200, при нас читави няма. И си пътуват доста моите, затова искам да направя всичко което зависи от мен. Гледах дори един съвет, че е добре, ако нямаме карантинен аквариум, където да постоят новите известно време, можело да се капне малко метиленово синьо в плика и така се дезинфекцирали. И затова реших да питам тук някой има ли опит с това, ако пък е вредно да не слагам.

Нищо такова не съм правил. Да, за превенция е добре да има карантинен аквариум, но и това не съм правил никога. Бухам всичко на куп и тва е. Оставям ги да се темперират за 10-15 минути в плика, слагам малко от аквариумната вода, още 5-10 минути и в коритото.
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

Similar topics (3)

41339

Публикации: 6
Прегледи: 5581

28610

Започната от abaro

Публикации: 6
Прегледи: 5541

33416

Започната от ivanov_km

Публикации: 11
Прегледи: 14348