• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 16:40

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Некоректно отношение на Antuni

Започната от mitko8899, 31.01.2018 21:32

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Amev

Аз мислех да изчакам мнението на Антъни и тогава да пиша , ама понеже цял ден го няма да каже какво що , и като човек твърдо препоръчвал го наляво и надясно , понеже съм видял доста негови аквариуми , ще кажа дамо две думи. Голяма излагация !

mitko8899

Ако вчера съм имал желание и нагласа,за връщане и поправка на аквариума,то вече не е така.
Оттук-нататък,единственото приемливо за мен решение на казуса,е връщане на аквариума от моя страна и връщане на пълната сума пари от негова страна.

BatV

Не го чакайте изобщо да пише тук. Едва ли отваря форума..

Sandro

Аз също мислех след някой месец да ползвам неговите услуги. И хора сме всеки греши. Обаче да си поема последствията и грешките. И ако е такова положението и не постъпи коректно явно ще сменя избора си.  Аз също съм останал със впечатление от фарума , че работи качествено.

Smelly fish

Аз само да вметна, нямаше ли една европейска директива, че ако не си доволен от някаква стока можеш да я върнеш в 14 дневен срок от закупуването, без обяснения? Иначе аквариума наистина е много зле, с големи шупли в силикона. Аз затуй си го лепих моя 150 л. сам, че марков е скъпо, а на кварталния майстор му плащаш поне по две цената на стъклата за осем тигела силикон и накрая може и да си плуваш в хола с плавници примерно.

Antuni

Така...... много писане от разбиращи и неразбиращи. Ненужно много.

Казуса е дълъг а нямам такова време да ви въвеждам всички в подробности. Ясно е че доста от публиката с това се храни. Но набързо ще се опитам да разясня без да навлизам в силно обяснителен режим.

Аквариума е залепен от моят доверен човек което в никакъв случай не ме оправдава разбира се. Сега за фугите които са с разминаване. Честно да кажа визуално аквариума беше доста добре залепен. Също така нямаше грам въздух между стъклата. Сега ако се хващаме за разминаване от милиметър просто не си поръчвайте ръчно изработени съдове. Има моменти в които и стъклата макар и обработени на машина си идват кривички с по милиметър два. Всичко се компенсира ръчно. Та за въздуха: аквариума по моя преценка не е вулканизирал достатъчно и при транспорта всичко е станало "салата". Закупихме силикон прозрачен (да не казвам каква марка, тепърва ще се връща по каналния ред) но не беше dow corning защото останалият в склада беше с изтекла годност (говоря за прозрачният). Проблема е че явно лепилото е пълна боза. Аз също имам снимки на аквариума преди да бъде опакован. Снимам всичко вече. Няма дори едно мехурче въздух.

На въпроса с колегата......

Започнаха едни цепенета на стотинки за транспорта за не знам си кво. За фирмата с която работя, техният град Свиленград се води втора зона и се получи едно оскъпяване от около 10лв. Доставката от 40лв беше до адрес при това. Последваха обаждания при което ми се каза как комплект РИО 120 бил пътувал по Еконт за 28лв със всички застраховки и т.н. При което вече се прекали и това продиктува желанието ми да си поемат едната доставка в едната посока да видиме как ще пътува този съд за 28лв. Естествено чисто заяждане. Дреме ми дали ще платя 30 или 60лв. Въпроса беше принципен. Та така, май доста се обяснявах вече. Много от по близките ми хора знаят причината за все по малко оставащото ми време напоследък и тя е много сериозна. Затова ми се налага да ползвам помагач. Като пак казвам това не ме оправдава по никоя точка. Тука грешката е в силикона а не в залепването пак повтарям.

Надявам се съм обяснил казуса. 

Много от хората тук също имат мои аквариуми и смея да кажа че си вършим работата съвестно и честно.

Публикациите са слети: 02.02.2018г 01:01ч

Ето и снимки на въпросният съд още дори преди да бъде почистен.







Ето и малко фуги както и въпросната с разминаването от милиметър........




https://s10.postimg.cc/cmmvi3qpl/20180129_152003.jpg





https://s10.postimg.cc/upfy9c1zt/20180129_152011.jpg





https://s10.postimg.cc/dc5nujra1/20180129_152022.jpg

https://s10.postimg.cc/68xsey1a1/20180129_152037.jpg


Публикациите са слети: 02.02.2018 01:04

Ето ако това е кофти аквариум моля да ме извините!
0899808552

mitko8899

Цитат на: Antuni - 02.02.2018 00:41

Започнаха едни цепенета на стотинки за транспорта за не знам си кво. За фирмата с която работя, техният град Свиленград се води втора зона и се получи едно оскъпяване от около 10лв. Доставката от 40лв беше до адрес при това. Последваха обаждания при което ми се каза как комплект РИО 120 бил пътувал по Еконт за 28лв със всички застраховки и т.н. При което вече се прекали и това продиктува желанието ми да си поемат едната доставка в едната посока да видиме как ще пътува този съд за 28лв. Естествено чисто заяждане. Дреме ми дали ще платя 30 или 60лв. Въпроса беше принципен.
Колега,това за цепенето на стотинки не ми хареса.
За мен въпроса за доставката също стана принципен,както явно и за теб,защото:
-предварително ми каза,че доставката ще ми струва около 30лв
-също така ми каза,че дали ще е до адрес или до офис няма значение,цената била една и съща(проверих въпросната фирма Д и Д Експрес,това не е така)

Тук трябва да уточня,че аз държах доставката да е до офис,тъй като до адрес,щеше да ме задължи да ги чакам цял ден(както се и случи) и тъй като Д и Д Експрес нямат офис в моя град ти казах да го изпратиш по Еконт.
Ти се съгласи.
По-късно ми каза,че си се обадил на Еконт и ти отказали да изпратят и застраховат аквариума.Предложи ми два варианта:
-доставка по Д и Д Експрес до офиса им в Хасково и да отида да си го взема от там(80км от моя град)Това няма да го коментирам......
-доставка с Д и Д Експрес до адрес

Избрах второто.
На следващия ден получих смс в 8:30 сутринта да очаквам доставка от 9 до 17ч на адрес.
И така бях вързан да чакам доставката.
Когато пристигна аквариума забелязах,че доставката е 40лв,при положение че на бележката пише 29.40лв.
След като платих аквариума ти се обадих да те попитам защо цената на наложения платеж е с 10лв отгоре(чисто принципно) и ти ми каза че ще трябва да плащаш 10% допълнителна такса наложен платеж или не знам какво....не разбрах точно честно казано и затова си сложил 10лв отгоре.

И да наистина преди няколко месеца помогнах да изпратим по еконт аквариум Juwel Rio 240 с обемно тегло 52кг и доставката беше 28лв като карго експрес.
Но стотинки не съм цепел,това ти го казах,като градивна критика за да разучиш и предложиш възможно най-добрите условия за доставка на своите клиенти.

Наистина ли мислиш,че въпроса за мен опира до 10-те лева,при положение че взимам аквариум за 300лв!?
Ти самия ми предложи без да съм питал,да ми направиш дъното и някоя от страните от флоатно стъкло,за да излезе по-евтино и аз категорично отказах,като уточних че цената ме устойва и искам всички стъкла,включително дъното от clear стъкло.




Публикациите са слети: 02.02.2018г 01:01ч

Колега,това как е изглеждал аквариума при теб и как е пристигнал при мен са две различни неща.
Дали силикона е бил кофти,или не е изсъхнал и по пътя е станал на ''салата'',както се изрази,това не е моя отговорност и вина.
Ти самия си казваш,че силикона ти бил боза,изтекли партиди dow corning и т.н....

Antuni

Точно така платих процента върху наложеният платеж тъй като ми се удържа след получаването на платежа. Ако не ти е ясно и това вече е. Има и такса гориво дори за втора зона. Аквариума ти пътува на евро палет самостоятелно. Всеки който е по наясно знае че едно евро пале е доста повече от обсъжданата сума. Това се прави за 100% сигурност. Но защо ли се обяснявам пак. И да с такова впечатление оставам че си за 10 или по малко лева. Знам ли.

Лека вечер.
0899808552

mitko8899

Освен това,като те питах по телефона не ми обясни че има допълнителни такси,заради това че съм Зона 2.Обяснението ти лично към мен беше,че ще дължиш 10% допълнителна такса за наложен платеж.

В момента на тези обяснения куриерската бележка на аквариума е пред мен с отметка на наложения платеж и за сметка на получателя,в същото време в сайта на Д и Д Експрес пише,че наложения платеж е 2.4% от сумата.
Е ти какво ще си помислиш на мое място!?
И въпреки това,ти казах добре и приключихме разговора.Не съм задълбавал за доставката,въпреки че имах някои съмнения,поради описаните 3 реда по-горе причини.

И при мен беше принципен въпроса,не е до 10-те лева,щом така си ме разбрал.
Също такa може да си на 100% сигурен,че въобще нямаше да повдигна въпроса за доставката,ако всичко с аквариума беше наред.

А толкова бях сигурен,че всичко ще е наред с аквариума,че замалко предварително да ти напиша положителен отзив в секцията коректни потребители.
Въобще не съм очаквал подобна ситуация,ама въобще.

Antuni

Обясних го на брат ти, това че вие не си синхронизирате разговора си е ваш проблем. В крайна сметка нали той беше собственика. Обади се и му обясних за доставката и разликата.
При желание от наша страна да ти се реши проблема..........
Това беше и тука може да обришеш и останалите форуми и платформи.........
0899808552

mitko8899

Първо,ти ме пита и аз много добре ти обясних,че аз съм собственика,но данните на доставка остават на брат ми,тъй като се очертаваше да отсъствам от града,и не бях сигурен дали ще мога да приема аквариума в конкретния ден.
Никога не съм ти казвал,че той е поръчителя.

Ако не бъркам, също така той ти каза че не е наясно с нещата и с него не сте обсъждали нищо нито по аквариума,нито по доставка.Минута по-късно аз ти се обадих от друг номер,и ти казах че тук имаш директна връзка с мен и ако има нещо за доуточняване да става на този номер лично с мен.
Ти каза,че ще го запишеш,след което си поговорихме още,при това точно за доставката,но не ми обясни за допълнителните такси и разликата,която ще се получи.

При това много добре помня,че изрично ме предупреди,като пристигне да не го пълня поне още два дни,защото бил прясно залепен.
И тук е по-интересното,че аз съобразих нещо,което явно се оказва разковничето в цялата история и ти като майстор е трябвало най-добре да го съобразиш.

Казах ти,че няма да го пълня даже още месец,но дали няма да има проблем да се вдига,мести и лашка по бусове.Ако трябва друг ден да се изпрати.

Ти отговори,няма никакъв проблем,само не го пълни,за да стегне хубаво силикона.
Това го помня много добре!!!!!!!!!!
И пак казвам,тук въобще не става въпрос за доставката,още по-малко за 10-те лева,неслучайно не съм я споменавал в темата.



Публикациите са слети: 02.02.2018г 01:01ч

Цитат на: Antuni - 02.02.2018 01:25
При желание от наша страна да ти се реши проблема..........
Какво желание да ми се реши проблема???

Вчера ти писах с молба да разрешим проблема коректно,без много шум и ти ми каза,цитирам:
Цитат на: Antuni - 31.01.2018 20:07
Ако искаш го пусни навсякъде където решиш и пиши каквото прецениш в пълно право си да го направиш. И това е последното което ще напиша.
Въпреки това,аз ти писах още веднъж,съвсем спокойно и любезно,отново с молба да разрешим казуса без да става публично достояние,но ти така и не благоволи да ми отговориш повече.

manyg

Чета ви постовете как в 10 писания пишете, че не е проблема в 10-те лева и продължавате да си ги обсъждате точно тези пари и да се заяждате, вместо да се реши проблема с аквариума.
При доставката не е имало възможност да си погледнеш аквариума, нали все пак е имало застраховка и ако не си доволен да не приемаш пратката?

Nebunu

Многооо познат ми е този казуз, може да се нарича даже deja-vu... :whistle:

404

Добре де, човекът си признава, че е използвал приятел да го залепи, признава си, че е залепен с некачествени материали. Всеки уважаващ себе си и името производител ще си поеме разходите за преработка или ще върне парите на клиента.

Разбира се тук няма договор и официално няма как да се случи това, но пък много хора четем тук и всеки си прави изводите.

trex700e

Искам да напомня на всички, които не са страна по казуса между двамата , но готови да изслушват мнения и т.н., че приоми като "другарски съд" и "сатанизиране" на един или друг човек, са както признак на адски ниско възпитание , присъщо за много лол съсаиъти торби с картофи, така и крайно нерентабилни спрямо проблема между двамата. Те ще си решат въпросите , ако ли не - има си разни институции, напълно оторизирани да се занимават точно с такива проблеми в обществото, дори получават заплати за това.