• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.06.2024 23:06

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Коментари по обявите в раздели Търся и Предлагам

Започната от NO CARRIER, 13.07.2010 22:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Борис Христов

Цитат на: Caxapa - 14.07.2014 19:40
Преди всичко Акваристиката е хоби. Когато започнат продажбите, спира да е хоби.  Когато имаме продажби според мое лично мнене спадаме към графа "търговци" Щом сме към тази графа е редно и да имаме обозначение като такива за за да имаме такова обозначение , трябва и да сме си заплатили това удоволствие. 
А сега като модератор: Няма такова понятие минимум Търговците имат право  да обявяват   цени и на едро. Обикновените потребители да не обръщат значението на  думата "на едро" в "минимум !  Благодаря за разбирането и  нека всеки който е писал "минимум" да корегира обявата си.
Аз пускам обяви от време-на време( и ''ДА'' обявавал съм минимални количества поради посочения от мен смятам за основателен аргумент).
Не знам обаче как това ме отдалечва от хобито и ме прави търговец???Ако има нови правила в раздела нека да се нанесат съответни корЕкций и обявите на обикновените хобисти се корИгират ;-)
Дори разсъждавайки от трибуната на  ''обикновените потребител'' не мисля ,че понятието ''минимум'' и ''на едро'' могат да бъдат объркани.Всеки има право да оцени труда си,и след като форума предлага опцията за вид търговия,  да предложи цена и съответни условия.Дори има графа с допълниелна информация относно предлаганата стока.
Цитат на: hunter - 14.07.2014 19:55
Напълно подкрепям  *THUMBS UP*Какво да ти кажа, аз например трябва да съм много кухо парче за да си поръчам пратка за 3лв. и да се изцакам повече за куриер нали се сещаш  ;-) Има много хора от които съм купувал като никой не е казал или споменал минимално количество. Хора като  buchkata, evgeni200,wwladoo които са готови и 1-3 стръка да ти дадат но да ти помогнат преди всичко. А за danielm човекът, който му поръчах 4 кофички а той ми прати един кашон китки. Нима тези колеги нямат поддръжка на аквариумите си? Но преди всичко за мен лично те гледат да помогнат а не да пишат в обявата минимална цена за поръчка 10лв. В интерес на истината ми беше интересно да разбера какво се цели с това. Ако наистина е както казваш е много жалко.  *DRINK*
*DRINK*Не разбрах само за кое е жалко?!!
Гарантирам ти, че винаги когато съм продавал растения съм изпращал доста повече от уговореното.Подарявал съм и на хора от форума, интензивно отглеждащи растения, който знам че ще се грижат за тях и ще допринесат за хобито у нас.Казвам го с ръка на сърцето.Сигурен съм (дори да звучи доста егоцентрично, като далеч не това ми е целта), че има няколко вида растения който не фигурираха в форума и никой, или почти никой ги нямаше тук в БГ преди да си направя регистрация в БАЕ.Ако не вярваш може да провериш къде в форума преди датата на регистрацията ми има някаква информация за Nimphoydes sp.Taiwan например.Има го вече в 80% от аквариумите който се показват тук.
(Нищо ,че го няма официално публикуван, и не лош профил си направих труда да му направя.)
Споменавам го само по повод на това кой, колко с какво и на кого помага.
Извинявам  се искрено за спама, и ако съм прозвучал грубо.Ще завърша с фраза на един мой много близък приятел американец.''На вас пък винаги, все някой трябва да ви помага''. *DRINK*

Caxapa

Боби, Боби.. За една буква сбъркана в словописа ли се хвана драги?  За думата корЕгират ли???? Може, извинявам  се но все пак когато излязох от държавата, бях пишлеме.. преди почти 24-25 години. Не е оправдание но не е и оправдание от човек живеещ и ползващ майчиният език писмено и говоримо  да ми пишеш корекциЙ..Пише се корекции.   Толкова за заядливата ти забележка.
Сега по същество.
Обикновения потребител  няма право да манипулира евентуалния клиент-купувач с условия.
Условия могат да поставят търговците които рекламират в сайта.

zariio

Нож с две остриета е цялата тази работа.Разбира се че всеки сам трябва да си направи сметката.Трябва ли продавача да се набутва при положение че говорим за една бройка от даден продукт която не му покрива разкарването до офиса.
А ако пък викне куриера до вкъщи после ще има мрънкане заради цената нали?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

Caxapa

Да си калкулира ценовата листа. Триковете с ниски цени но за повече бройки  са ежедневие тук. Като им залежат стоките и са ги продавали едно за лев..сега ги продават две за три..Стари търговски номера Колега Светльо.

zariio

Ами ок и това с калкулирането в цената също става.Не че виждам кой знае каква разлика но щом казваш.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

hunter

Не става въпрос за помагане едва ли не дарение  :-D Исках да спомена колко добри хора има тук из форума които също имат скъпа поддръжка но не си правят тънки сметки. Пример ще дам и с колегата petko, думите му бяха плащаш си куриера. Той нямал ли е разходи до офиса но реши да направи едно добро въпреки, че исках да си заплатя. Имах предвид като казвам жалко е как отново всичко се обръща в далавера. И аз съм продавал растения основно за да си купя ехейма. Понеже не ми се отделяха 150лв. но когато тогава не да слагам чертата. И онзи ден продадох растенията които бях писал за букет за 10лв. И понеже се обади само един колега получи всичко. Но за мен важното е да е доволен. А не да искам да си поръчам нещо и да не мога защото има минимална цена за поръчка или минимален брой. На магазина на щанда за сирене да не пише минимум 1кг. защото имаме транспортни разходи до мандрата. Като искат да си направят пазарлъка на лични с колега купувач. Просто в обявата според мен е нередно да има такова условие. Такова е моето виждане не е редно едва ли не да се задължава или 10 или не, на какво прилича това. И се извинявам не искам да засегна никой нито пък да се заяждам. Просто намирам нещо за нередно според моите виждания и го споделям  :-)

Nikiengi

Кой крив, кой прав - всеки си знае него си, дали сметките са тънки или дебели - всеки си решава сам! Ние тук всички сме грамотни хора (така си мисля) и можем да четем, човека го устройва минимално количество, така е решил и така е писал! Евентуалния клиент чете, не му изнася и просто не поръчва, правилата с нищо не са нарушени значи всичко е ОК! Ама нали сме в България - клиента трябва и да го обсъди! Е какво да кажа, и аз за 3 лв пратка няма да се разхождам до офиса , дори и да не трябва да давам пари за автобуси то не щото не искам да помогна, а щото не си струва разходката, то и растения съм подарявал, ама като видиш някой, на когото си ги подарил да ги хвърли щото си ги подарил, а не се е бръкнал в джоба да си ги плати и всичко си идва на място - и цена и разкарване!
:-)

hunter

Значи аз започнах дебата и се надявам всичко да си спре до тук. Исках да разбера каква е целта и разбрах. Безсмислено е да пиша повече, явно предприемачите са доста повече ние в България пък защото все си правим сметката и за това все ни е крива и ни е отзад  :-D Със здраве и надявам се не съм обидил никой, поне съм нямал това за цел  *DRINK*

nikan

Mоето мнение е че всеки сам  трябва да определя какво продава, колко и на каква цена като естествено спазва основни правила приети във форума !Та нали в основите  на демокрацията е правото на избор ! :-)

Penta

Наскоро си ъпдейтнах обявата за продажба на растения, ако помня добре през интервал от около 2 дена. Седмица по-късно установявам че без никакво уведомление "обновената" част от обявата ми е изтрита. А аз се чудя защо никой не отговаря на обявата.
Вероятно съм бил в нарушение на правилата, но има ли някакъв начин да получаваме уведомление за изтритите ни обяви?
Благодаря.

Caxapa

Възможно е да е станало объркване с обявата ти колега.  Обявата ти стои и можеш да е ЪПнеш като молбата от страна на модераторите е: Моля не повдигайте обявите по-рано от 7дневен срок. Това  не е заповед а молба. Благодаря за разбирането от мое име и екипа на БАЕ

mkolev

Здравейте искам да попитам каква е причината заради която моя обява беше изрита.Попълнил съм всички задължителни полета и според мен съм спазил изискванията за публикуване на обява.

Caxapa


dido 1

Искам да сондирам мнение с потребителите на този форум по една от точките в правилата на форума, а именно:
2.11. Забранява се цитирането на снимки при обновяване на обявата.

Моля да споделите как тълкувате този запис в правилата на форума.
- качвам снимки в обявата и нямам право повече да ги цитирам в следващите мнения в темата, това е ясно.
- нямам право да пускам други снимки в следващите мнения в темата, тоест ако имам нови снимки на нещо което продавам, то нямам право да ги пусна в темата?
, защото така формулиран текста не става ясно, че нямам право да пускам нови снимки, а по скоро, че е забранено да цитирам тези, които съм пуснал в първия пост на темата?

Благодаря за вниманието.
544л. Малави

asito

Според тълковния речник:
цитираш, несв. и св.
1. Привеждам цитат.
2. Какво/кого. Отбелязвам, казвам, споменавам.

Неправилно и неясно е написано 2.11.Според мен означава ,че можеш да качиш нова снимка.Така се разбира от написаното.Но явно не можеш :)
В няколко форума членувам-за кучета,коли,фотофорум,за риби,такова нещо като тука никъде няма.
Ако толкова много,модераторите искате да ограничите покупко-продажбите,направо изтрийте раздела и готово.
Първо мъка с публикуването,после не можеш да промениш нищо след два дена примерно.Трябва да пишеш на модератора да промени обявата.
През комунизма беше по-демократично :)
Сега,щото съм изказал мнение,може и бан да получа.Ще е показателно за думите ми по-горе обаче.