• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
14.06.2021 18:06

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Палудариумът на filio

Започната от filio, 01.05.2011 22:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

reaskol

Какво стана да не опаса тревите ? :д

filio

Точно това стана. Бях взел щурци на леопардовия гекон, но той много ме им се кефи и повечето отиваха на рибите. Змиеглавите изтърваха един и той бегом в папура. От там нататък хващане няма. Няколко дни ми ръфа китките. При всички други листа, най-хубавата тиланзиика ми наяде гадината. После изчезна някъде, може рибите да са го извардили в крайна сметка.

filio


Лора

Изчетох тема от началото до края. Много ме кефи. Особено надводната част. Една истинска джунгличка.  *privet* На последните снимки, 5 пъти се кьорих, че чак на 6-я видях геконите. Ама и как да ги види човек... Особено последната снимка. Едва различих гекончето от пръчката. :-D
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

filio

Качвам се днес да майсторя един прозорец. Мажа, лепя, влиза излизам от стаята. По едно време се връщам, и гледам те този хубусник лепнат на прозореца отвън. Бързо тичам за кепче. Май му беше малко студено защото не мръдна и го хванах. След като го върнах се възползвах от случката да го наснимам. Кога и как се е измънкал не знам. Сутринта рових доста време в палудариума и вероятно тогава ме е издебнал. Понякога си позволявам да излизам за малко от стаята докато капакът е отворен. Я за ножица, я за вода. Разчитам, че са много плашливи и не биха излели на открито. Другият вариант е да имам някъде пролука, но уж съм го уплътнил добре. Чист късмет, че го видях и го хванах.

filio


koifish


Peakone

Цитат на: koifish в 11.02.2014 22:10
от какво са?

От геконите.

Браво, дано да е оплодено яйчицето и да се радваш на първо поколение!

koifish


filio

Двечки са, да. Все си мислех, че при такъв шубрак никога намеря яйца, но  са ги скрили точно на входната врата. Отварям капака и изненадаааа. С оплождането не знам как точно стои въпросът, след като са патогенетични. Не мисля да ги отделям. Каквото стане.

koifish

Е дано да стане стискаме палци. Май най-добре е да ги оставиш така щом там са ги скрили

Peakone

Мда, сега прочетох, че за вида е характерна партеногенезата - развитие от неоплодено яйце.

filio

Към момента виждам 7 яйца. За сега нищо не се е излюпило. 60 дни инкубационен период пише, така че тези всяка вечер проверявам с интерес.

Peakone

Да знаеш, че съм мераклия и с удоволствие бих те отървал от тежкото бреме да се грижиш за толкова много животни  :-P
Стискам палци да се излюпят живи и здрави

filio

Ще те уредим. Ама нали знаеш, че хубавите работи бавно стават.