• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
13.06.2021 08:08

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Ъпгрейд на палудариум 270 литра

Започната от Miramax, 04.01.2016 17:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Miramax

Здравейте!  Нов съм във форума и акваристиката.  Подариха ми китайски воден дракон,  защото знаеха че имам голям аквариум.  Поразгледах снимки в нета,  в youtube,  прочетох на доста места и реших да му направя по-уютно местенце за живеене.
Долу има стъклена преграда,  която отделя мокра и суха част. Мъха и папрата са от гората,  вече има и младички папрати станаха сами.
Първо,  този аквариум не е удобен за гледане на такова животно,  защото се отваря само отгоре -  възможно ли е да се преработи да се отваря отпред с вратичка?
Второ- искам да му създам по-голяма водна част в средата. Искам да се приближава до това от линка.  Какви растения ще мога да използвам,  как да си направя водната част по този начин,  филтри,  помпички?

miTko

Единият начин за повече вода е да направиш платформа, която да декорираш и залесиш. Водата ще влиза и под платформата. Ако постигнеш 15 см вода, спокойно ще можеш да ползваш неголям външен филтър.
Другия начин е да направиш насипи от едър грунд, примерно накиснат едър керамзит, като го ограничиш с камъни и така оформиш водна част. Във водната част може да имаш слой едър пясък. В единия ъгъл предварително заграждаш шахта, в която поставяш вътрешен филтър или само глава. Тя смуче през керамзита и връща където решиш, може и чрез водопад.

Виж какво бях писал тук по въпроса:
http://aquariumbg.com/forum/paludariumi/paludariumat-shtoe-to/
Същото, но с всички снимки: http://drashev.wix.com/palladium#!palst/c1xoj

А ето и темата за моя палудариум, когато го имах: http://aquariumbg.com/forum/snimki-na-akvariumite-na-chlenovete-na-kluba/paludariumat-na-mitko/

Разни мои АКВАРИУМИ