• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 16:08

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Хайвер на ампулария

Започната от vasilko, 28.12.2010 10:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

vasilko

28.12.2010 10:18 Last Edit: 13.12.2013 14:24 by Desmoria


В аквариума има лабео, златни анциструси, неони, родостомуси, коридораси, чанга ранга, и 2 жълти охлюва. 

Despot


Caxapa

Кратко,точно и ясно! Яйца на Ампулариите.

Деян

Нямаш достатъчно пространство между капака и водната повърхност и са снесли яйцата си във водата.  ;-)

vasilko

Хмм... Деяне, обаче зад това стъкло има място нагоре към капака където няма вода, така че по-скоро така са си преценили... Не зная... почти нищо не съм чел за тях ( ще се поправя ) А възможно ли е да се появи нещо от тях щом са под вода и да ги местя ли, да намаля ли нивото на водата под тях?




Caxapa

Слагай ги на сухо място но да са близко до водната повърхност. Писал съм по темата и съм приложил снимки даже. За съжаление в момента съм през телефона и няма как да ти дам точния линк потази тема. Поразрови се в форума!

Деян

Василко, виж дали има място достатъчно за излизането на целия охлюв от водата. :)

Caxapa

Цитат на: Деян - 28.12.2010 15:03
Василко, виж дали има място достатъчно за излизането на целия охлюв от водата. :)
Вероятно няма  понеже съветваме както и мен са ме съветвали да си пълним аквариумите до горе. Но въпреки всичко Ампулариите са намирали място да си положат яйцата.  Имал съм случаи когато са били наполовина на сухо и във вода.  Но тези на Василко не са издържали на "зора" и направо във водата.А ето тук http://aquariumbg.com/forum/akvariumni-bezgrabnachni/ampulariya-snasya-haiver-kak-tova-se-sluchva/msg196616/#msg196616 е и публикацията която  съм направил за спасяване на яйцата на Ампуларията.

vasilko

Добре, ще опитам да ги преместя, въпреки че са под вода вече поне 5 дни. Колеги, във връзка с този размножителен въпрос, искам  да споделя още нещо, което се случи вчера вечерта, за да ми кажете случвало ли се е на някого. Защото си мисля, че ако го пусна като нова тема, може да ме помислят за луд... Реших да си изчистя канистъра ( SUN SUN 303B с UV ), разкачих си маркучите, отворих го, махнах горните секции, излях вода, махнах и последната секция и започнах да изливам на сифона в банята.... иии не жидях какво точно изпадна във самия сифон, но малко в страни от него гледам едно коридорасче панда около сантиметър, доста ме стресна и помислих, че е от моите и веднага го пуснах в аквариума щото помислих, че е от моите 5, но като преброих се оказа, че вече са 6. Останалата част започнах да изсипвам бавно и на дъното на канистъра имаше още една много дребна пандичка - 4-5 мм според мен на не повече от месец. За съжаление не зная колко съм излял в канала, но дори и тези 2-те доста ме озадачиха при все че едната е 3-4 пъти по-голяма от другата... И сега се замислям как смело ги извадих... пък те светлина не са виждали най-вероятно.... Мнения?

Деян

Нормално явление, аз по филтрите съм си намирал огромни количества малки скариди.  :-)

vasilko


Similar topics (5)

45168

Публикации: 1
Прегледи: 1860

38441

Публикации: 3
Прегледи: 5104

24924

Започната от fenkabeta


Публикации: 20
Прегледи: 10615

19420

Публикации: 7
Прегледи: 5328

1789

Публикации: 3
Прегледи: 2962