• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
25.04.2024 14:20

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Предизвиках еволюция!

Започната от uendigo, 05.11.2010 11:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

uendigo

Здравейте,
малко съм озадачен и за това реших да потърся компетеннтно мнение.
Като малък гледах много рибки, интересувах се и знаех много неща, така или иначе от доста време не съм се занимавал и вече много неща съм забравил пък и вече ми е остаряла повечето информация.
Проблема е следния : Наскоро реших пак да си взема рибки, купих им всичко както си трябва БЕЗ охлювчета.Всичко беше ОК, но ми се наложи да замина за чужбина за  месец и половина.Нямаше кои да гледа рибите а и временно бяха близо до прозореца, и като се върнах беше станал такъв жабарник какъвто не можете да си представите.Някои от рибите бяха дали фира, други бяха заболяли, но най-странното беше, че  вече имах 2 охлювчета.Шок!Значи месец и половина не е слагано нищо в аквариума, плюс един месец преди това е сленяна само вода.Възможно е да имат дълъг инкубационнен период, но 2 месеца....Кажете ми как се получи това. Дали не предизвиках еволюцията? И ако ги оставя пак дали няма да измислят колелото :)
Прикачм снимки. Малко са зле, но поне за да видите вида на охлювите.



Despot

Спокойно, скоро ще излезнат от аквариума,ще им поникнат крака.......в крайна сметка очаквай малки динозавърчета.  *privet*

anasarka

Колега бъди спокоен не си "предизвикал еволюцията" макар че тя не е спирала никога. Охлювчетата си ги внесал в аквариума с растенията най-вероятно като яйца или малки охлювчета които не си забелязал.
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.