• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.05.2021 21:09

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Въпрос за Камъни

Започната от ivanpz6, 17.01.2019 23:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ivanpz6

Колеги здравейте , както може би повечето разбрахте стартирах си аквариум! Предварително си бях избрал камъни речни , защото знам , че за тях няма проблем да си ги сложа! Но покрай тях намерих и още едни сивички с причудливи форми и ми харесаха , но вече 6 дни са в аквариума и започват леко да избеляват и да стават като варовиковите , където се добиват по каменните кариери. Прикачвам няколко снимки за съвети да ги махам ли !
Smelly fish

Ти форума не четеш ли? На всякъде пишат- тест с оцет! Значи вадиш си един от тези камъни, изсушаваш го добре и след това го поливаш малко с оцет. Може и по- обилно в някой леген  :-) След това наостряш очи и уши и гледаш за мехурчета, слушаш за съскане. Ако ги има тези симптоми значи камъкът е варовик. Ако водата в Пазарджик е мека като в София ги оставяш (по желание) ако е твърда ги махаш. Не слушай гениите тука, че видиш ли варовика се маха на всяка цена!

ivanpz6

Добре някой може ли със сигурност да каже дали са варовикови, защото анубиаса е вързан към единия от тях, за да  не бъркам излишно в аквариума и принудително да сменям вода?

Изпратено от моят SNE-LX1 с помощта на Tapatalk


rakim

Стават,не са варовикови.
540л Южна Америка

ivanpz6

Цитат на: rakim в 18.01.2019 18:06
Стават,не са варовикови.
Благодаря, ти!

Изпратено от моят SNE-LX1 с помощта на Tapatalk