• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
03.06.2024 22:50

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Капки от боя

Започната от nemo91, 04.03.2013 16:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

nemo91

Здравейте,
на крачка съм пред пълнене на новия ми аквариум с вода, но ме притеснява едно нещо. Единия от камъните за декорация е малко напръскан с капки от зелена боя... боята е засъхнала от лятото на миналата година. Ако го сложа в аквариума ще наруши ли по някакъв начин качеството на водата и ще пречи ли на рибите и растенията?
Благодаря предварително и поздравления за хубавия форум!

FHM

Най добре махни боята изстържи я с нещо.

Caxapa

Ако толкова те притеснява, е изстържи но ако езасъхнала и капките са минимални, според мен могат да останат ако не развалят визията в аквариума.

nemo91

Засъхнала е и са дребни, пробвах се да я изтържа вчера, но самия камък е доста релефен и със шкурка не става. Ето и снимка току що я направих...

FHM

Аз не бих рискувал да слагам нещо по което има боя било то блажна или латексова пробвай да го извариш и след това ако не са паднали с остър предмет (нож , отверка .... шило ) ги махни ръчно .

xoxi

Пробвай с телена четка, има ръчни имаи за ъглошлаиф няма начин да не излезе  *THUMBS UP*

nemo91

Варих го снощи. Ей ся пробвах с ножа става, но ще ми отнеме поне 2 часа  *JOKINGLY*
Мисля, че ще мина и без него... пренаредих дъното и мисля, че се получи добре и без този камък.
Благодаря Ви все пак за указанията, може да са ми полезни за нещо друго някой път!


trolazol

Здравей! С капките боя си се справил, но мен ме впечатли фона на гърба на аквариума. Можеш ло да споделиш какво точно представлява и от къде може да се снабдя с подобно нещо.

На последната снимка се вижда че си го сложил аквариума върхи една покривка, като го напълниш няма ли да се много трудно за поддръжка пространството около него? И покривката няма да можеш да издърпаш. Масово аквариумите се слагат върхи нещо меко - стиродур или някаква подложка за ламинат примерно.

nemo91

Ами фона съм си го купувал от магазин /изръсих се с 10.5 лв но когато го видях и си казах това ще е/ Аз точно такъв си търсех с камъни, онези с обилните растения не ми харесват ... 100 см е дълъг и 50 широк, поизрязах го малко и го залеших /аквариума е с 95 см дължина и 40 височина/ Това е общо взето, сега си спомням, че видях абсолютно същия фон в един сайт, но не се сещам в кой по точно беше, можеше да се пооръча и от там 11 лв мисля че струваше.

Да на маса е само с покривка, предния ми аквариум беше на същата маса отново без нищо отдоло само с покривка и нямах проблеми. :)

FHM

Препоръчителна е мека подложка под аквариума която да обира неравностите защото може да се спука дъното и тогава става кофти .

Similar topics (1)

53129

Публикации: 1
Прегледи: 3478