• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 22:47

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Листо

Започната от Lestat, 13.02.2007 09:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Lestat

Искаше ми се да си сложа дървесно листо или нещо подобно на повърхността на водата и да попитам какво може да се слага и какво не преди да съм направил някакво химично отравяне на водата. Мерси предварително.

Bass_Maker

Според мен, каквото и листо да сложиш, няма да му е там мястото. Не разбирам каква точно ти е идеята, но откъснатото листо започва да гние и познай колко гадости ще пуска в аквариума...
You cannot kill what you did not create...

Lestat

13.02.2007 10:08 #2 Last Edit: 13.02.2007 10:10 by Lestat
То и аз така мисля че гният доста бързо, затова си мисля че трябва да е нещо от сорта на фикус по дебелина на листото или нещо подобно. Правя си блато в аквариума общо взето и за това  :-D . Не точно блато но да има подобна разтителност. В един саит попаднах на това https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.flippersandfins.net%2FImages%2FAlmondLeafA.jpg&hash=a49c9611adbc9c903c85db6b9a2dd6a9be5e4d40и ми се иска и аз да сложа нещо подобно. Това е бадемово листо но не знам къде мога да си намеря такова.

zmeq

Защо ти е да има плуващи листа?
Иначе има биотопи с листа по дъното и лека светлина (черна вода се падат). Ако те интересува си потърси - доста са интересни.
Листата може да ти подкиселят водата, но ако искаш пх 5,5 като на американска река няма нищо лошо.

Lestat

Мисълта ми е да не е по дъното, а на повърхността. Причината е че гледам Бети и те се кефят на подобни "глезотии" според мен. А и не ми се иска да слагам разни пластмаси и стериопор докато мъжкия ми гнезди.

miTko

Рано или късно ще потъне. На скариди се дават дъбови листа.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Lestat

Е няма да го държа до разпад  :-) а и дъб има на всякъде. Ще опитам тези дни. Мерси.

Bass_Maker

Според мен по-добра идея ще е да си сложиш плаващи растения. Ричия, Роголистник... На такива глезотийки Бетите ще се разцепят от кеф :)
You cannot kill what you did not create...

Lestat

Имам вече плаващи но на тях нещо не се задържат балончетата. Но ще се съобразя със съветите.

botan

13.02.2007 14:21 #9 Last Edit: 13.02.2007 19:14 by botan
с 1 гъсто килимче от ричия едва ли няма да се задържат!
аз видях някъде из форума 1 снимка на подобен аквариум с паднали листа но с червени неони.
като искаш да е естествено що не пробваш с корк идеята ми е да си намериш някакво дебело парче и да го издълбаеш така че да стане релефно и да прилича на кора или проядена дървесина :wink:
листа от фикуси или др пускащи мляко растения не слагай!

ПП: по вещите да кажат дали става!не знам просто ми хрумна не съм го пробвал!!!


off topic(или както се пише там): рассссстение със сссссссссс  *predupejdavam*

Lestat

Идеята ти с корка ми се струва много добра, започвам да търся. А фикусъвото листо го дадох като примерна форма и дебелина иначе знам че не трябва да се слагат подобни. Отново мерси  :)

botzi

 корка принципно е издръжлива дървесина, която е доста лека и плува, ама нещо си мисля че ви пали на глупости. За лабиринтови рибки има доста плуваща растителност която можеш да сложиш (хидрокоте, ричия, водна леща, дъбче)а, под която да се крият и в която да си правят гнездата.

abaro

Lestat листото което си показал на снимката е от индийски бадем. Или т.н. миндалово дърво. Листата на това дърво са известни със особените си свойства-  бактерицидни, потдържат пх-то в аквариума и се използват постоянно от много развъдници на Изток. Тези листа са ценни и сравнително скъпи - например в Германия се предлагат 12бр. за 10+лв. Освен тях също няма проблем да слагаш и дъбови листа в аквариума - те също изпускат естествени хуминови киселини които понижават леко пх-то и кондиционират водата
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

White Wolf

Имам листа от катапа /индийски бадем/ - въпроса ми е да ги преварявам  ли или не? Откривам доста противоречива информация - някои казват слагай директно в аквариума, други казват  не,трябва да се вари 5 мин и после в аквата.

NO CARRIER

Като ги извариш, не отиват ли полезните вещества в канализацията?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.