• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.07.2025 16:26

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Отново корен, но от каде точно

Започната от smirnof, 03.01.2007 22:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

smirnof

Здравейте приятели.
Поздравявам ви за настъпилите празници.
Нека всяко ваше желание бъде мое пожелание  :D

Относно корените. Реших че и в моя аквариум ще присъстват.
От каде е най добре да си закупя?
Колко ще ми струва?

Предпочитам да е от някой от форума,за да ми помогне малко за оформлението.

Благодаря ви предварително!

Поздрави smirnof

DarKness

на съботния пазар съм виждал доста корени
160л.
M. esterae
L. hongi
L. caeruleus

iek

Днес видях доста голямо разнообразие от корени в магазина срещу Подуенската гара.Цени -от 3лв нагоре.

ickata_1

здравейте, нов съм във форума и гледам че има доста статии за корените знам че не трябва точно тук да задавам въпроса си но... ! също съм решил да си слагам корен всъшност не е корен а клон от черница и искам да разбера може ли да е от такова дърво. клона е сух даже мога да кажа че е вече мъртав. варил съм го изчистил съм всички гадости от него. и мисля че е време да го слагам но незнам дали има някакви токсични и вредни неща в това дърво. как мислите да го сложа ли

Denis The Hotstepper

В магазина на Нишава има доста добри мангрови корени, като порядъка е до от 2-3 до 20-ина лева
Определено си заслужават, а и парите не са кой знае колко!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi185.photobucket.com%2Falbums%2Fx190%2Fmataxata%2F1-4.jpg%3Ft%3D1268384406&hash=0618ef6c1fddc20c43d674df9e8648210e9e6deb

ivcho0

Цитат на: ickata_1 - 08.04.2010 18:19
здравейте, нов съм във форума и гледам че има доста статии за корените знам че не трябва точно тук да задавам въпроса си но... ! също съм решил да си слагам корен всъшност не е корен а клон от черница и искам да разбера може ли да е от такова дърво. клона е сух даже мога да кажа че е вече мъртав. варил съм го изчистил съм всички гадости от него. и мисля че е време да го слагам но незнам дали има някакви токсични и вредни неща в това дърво. как мислите да го сложа ли

относно черницата дядо ми каза ,че я слага за да оцветява ракията.Каза ,че ползва вече 10 години едни и същи клони и пак си оцветяват.Сам прецени.

Luton

И аз знам че хората я използват за оцветяване
така че, идеята "корен от черница В аквариум"
не е много добра и според мен.
Поздрави

ickata_1

да знам но за ракия се слага сурово дърво, а моето е вече мъртво, сухо и сега като гледам водата не се оцветява

LuDiQa

Цитат на: ickata_1 - 09.04.2010 14:36
да знам но за ракия се слага сурово дърво, а моето е вече мъртво, сухо и сега като гледам водата не се оцветява
Ето го казанджията  *JOKINGLY*  майтапя се  :-)  а с черница 1 приятел ми беше казал че пробвал и водата ставала с да не казвам какъв цвят
Два домата пресичали улицата. По едно време единия го сгазила кола, а другият се провикнал хилейки се:
- Ставай бе, кетчуп!

Асен Евгениев

Някой знае ли с какво черницата оцветява водата /ракията/ - танини или нещо друго?
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Similar topics (5)

40985

Публикации: 16
Прегледи: 9409

8671

Публикации: 2
Прегледи: 3126

28114

Публикации: 1
Прегледи: 3134

3688