• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 14:36

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Клон а не корен

Започната от v_e_SS_o, 05.05.2009 18:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

v_e_SS_o

Здравейте като начинаещ се интересувам възможно ли е да ползвам клон а не корен става дума за парче бреза около 30 см. и диаметър 8-9. Със сигурност дървото е преминало някаква обработка потъна още преди варенето не изпуска никакви сокове при кисненето.Опасявам се главно от гниене и ефектите му върху рибите.И като цяло въобще има ли практика да се използват клони дънери ако има от какви дървета и защо ?

4efo90

Клони ,корени всичко може да се слага в аквариума стига единствено да не са пресни(отрязани от живо растение)защото изпускат вредни вещества и  другото нещо е да са обработени преди да влязат в аквариума (премахване на кора,варене ,киснене ,дезинфекция итн.)

v_e_SS_o

Кората е голям проблем не искам да я махам  надявах се белия колон да е опорна точка в декорацията на фона на червените растения мисля че ще стои прекрасно.Не съм сигурен за предишната обработка но дори след варенето успях да отстраня само част от горния слой нали знаеш на брезата кората ква е смешна. А наистина държа да е точно този клон съжелявам че не мога да го снимам но е издълбан с дупка 2 см. диаметър по дължина и 2 на широчина на практика 4 Ще ми е жал да го изхвърля. Купих го за тунел за хамстери.

4efo90

По принцип кората се маха защото е по мека и гние бързо ,а това влошава качеството на водата.

Similar topics (5)

16207

Започната от ilqn

Публикации: 7
Прегледи: 4639

51790

Започната от hristol83

Публикации: 6
Прегледи: 4572

32065

Започната от bobi7012

Публикации: 4