• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.05.2021 20:08

Новини:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Червени камъни

Започната от don_misho, 14.10.2008 17:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

miTko

Цитат на: }|{opukc в 16.10.2008 10:10

@Митко, твойте са варовик мисля.
Не, не са, още тогава ги пробвах. Пък и след толкова години киснене щях да разбера. Сега пак са "в боя" поне повечето. Е, не са такива яркочервени като на втората снимка, по-скоро тъмни.
Разни мои АКВАРИУМИ 

don_misho

}|{opukc ,така като гледам ми приличат точно на пясъчника,а това е добре.
Митко,не съм на 100% сигурен,ама май не са като моите!

miTko

Абе пробвай с оцет, после с вряла вода - дали не отпускат нещо и ръгай смело в аквариума.
Разни мои АКВАРИУМИ 

ios

Онзи ден попаднах на такива камъни по пътя между Трън и ждрелото на река Ерма /Трънското ждрело/. Адски чупливи са, цепят се при малко по-грубо отношение. Взех няколко за да ги тествам за аквариум, ама гледам, че колегата го е пробвал отдавна. Та.. има ли смисъл да ги кисна? Стават ли за аквариум с рибоци?
-Риба, ама цаца!
-Цаца... ама риба!!

VDO

Аз бих ги сложил,даже имам  такива,но нямам подходящ съд,не мисля,че ще има проблем за нещо живо от тези камъни.Не виждам смисъл от киснене на камък.. =-O


ios

За мен има смисъл, поне от опит го казвам. Преди година бях намерил едно много готино парче камънак и след теста с оцета го бухнах в аквата. След седмиця по камъка имаше един налеп, полупрозрачен, който при отлепване се носеше като найлонена торбичка във басейн.
Ще го оставя да го видя какво ще му се случи на тоя червения, ще тествам и водата след няколко дни.
-Риба, ама цаца!
-Цаца... ама риба!!

VDO

От опит ти казвам,че тоя налеп е характерен и за всеки корен и декорация принципно в новостартиран аквариум,налепа е колониална бактерия и е в реда на нещата,безобиден е и изчезва с узряване на аквариума,не е вследствие ненакиснат камък.

ios

Оки, съгласих се за налепа. Ама все пак ще го оставя за тестовете, да не би тва червеното да е железен оксид или нещо неприятно. После ако всичко е наред ще прежаля една тестова молинезия, ще я кръстя Гагарин и ще я пратя в неизвестността. Така става ли?
-Риба, ама цаца!
-Цаца... ама риба!!

VDO

Всякак става,колега,имай предвид ,че на тва хоби експеримента е интересното,аз и шлака от река съм слагал и с години не съм имал проблеми с риби и изобщо с каквото и да било,така че действай както усещаш нещата,аз само ти казвам,че принципно не би имал проблем точно с въпросните камъни.
Успех!