• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
05.06.2024 05:49

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариум с модулен PVC капак

Започната от Барбарон, 05.05.2014 23:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

tonino

...

DerWallfahrer

Оле, как се е раздула тази тема. Барбарон, не знам защо не си потърсил първо майсторите на аквариуми от форума, да им обясниш какво ти трябва и те хората да ти кажат дали могат да ти го направят или не. Така де, когато отидеш при търговец, си избираш от наличната му (стандатна) стока, когато обаче отидеш при майстор, няма как човекът да ти покаже снимки на всичко, което би могъл да изработи. Там вариантите са много и зависят от желанието на клиента и възможностите на майстора.
Не искам да се заяждам, просто така разбирам ситуацията. Успех с новия аквариум.  ;-)
Поздрави! 
Краси Иванов  *DRINK*

Барбарон

Цитат на: niky - 07.05.2014 10:47
...
Благодаря за коректното мнение и обяснение. Уважавам стриктността, с която Сахара следи форума (разбирам го напълно от личен опит), нямам против да си го изкара на мен, отдушник все някъде трябва да има. Но нека после да си каже  ;-)

Цитат на: DerWallfahrer - 07.05.2014 13:46
...когато обаче отидеш при майстор, няма как човекът да ти покаже снимки на всичко, което би могъл да изработи. Там вариантите са много и зависят от желанието на клиента и възможностите на майстора...
Прав си. Но аз изходих от позицията, че едва ли ще съм първия с поръчков аквариум, който да поиска:
- да няма мръсен стъклен капак, който да трябва регулярно да се сваля и мие (колкото по-голям, толкова по-неудобно);
- светлината директно да навлиза във водата, без да минава през стъкло;
- да мога да обслужвам аквариума, ползвайки собственото му осветление;
- да не трябва да вдигам капака с осветлението, за да обслужа аквариума и успоредно с това да трябва да гася осветлението за да не ми вади очите;

Това са все практични неща и предвид това, че никъде не ги видях изпълнени, реших, че от тук пишещите майстори и дизайнери на локви, никой не ги предлага.

За протокола, току що се чух с tonino.

Caxapa

Барбароне! Може и да съм чел през редове и да съм изтървал  там където си вписал и Рио-то в списъка. Извинявам се за което но малко ли..бих казал "калпазани"  сте да ви се изчетат всичките постове и да  се помогне, даде съвет или там каквото е? Относно "глобите" с  *DRINK* е насочен към определени хора от майсторите и те са разбрали посланието ми но ти го приемаш за подигравка.  Ех, колега..знаеш ли колко пъти така на по кафе или бира сме сядали да обсъдим с въпросните  майстори и колеги някои неща които са теми за следващи сбирки и да се уточнят подробностите. Нищо де..Пак извинявай, че не си в течение с тези действия. И пак извинявай, но държа на думите си.."  Ако бе попитал и обяснил на кой да е от изявлените ни майстори на аквариуми проблема ти, не вярвам да ти откаже и след няколко  уточнения относно дизайна, щяха да ти изпълнят исканията.

Барбарон

Сахара, това с калпазаните ми хареса, върна ме в едни по-безгрижни години  ;-)
Разбирам много добре, че администрацията в такъв голям по нашите стандарти форум е изключително натоварена. Затова само мога да съм благодарен, ако някой от вас намери време и желание да се включи със съвет. Имено заради това се предполага, че голяма част от помощта следва да идва (и идва) от потребителите.

Радвам се, че държиш на думите си, уважавам това. Но не се знае какво ще може да направи tonino. Топката е в него. За съжаление сме малък пазар с масово изтъняли джобове, което не позволява на майсторите, които имат желание, да развиват докрай въображението си. Нещо, което е свързано с невъзвръщаема инвестиция от тяхна страна.

bustama

Колега, не че давам акъл... но защо просто не си направиш висящо осветително тяло над аквариума - може и да са 2-3 тела и приключваш. При мен е така и нямам никакви проблеми с обслужване, влага и т.н. Имам възможност да го местя по вертикалната равнина, може да се направи и самото тяло - със стойката да е подвижно и в двете равнини. При следващи аквариуми - това ще бъде и осветлението им. Пък и като се направи заедно с шкафа и се помисли малко... много добре пасва в стаята, че има и вид!

Caxapa

И понеже се развива темата на всеослушание ще вметна само един случай от преди години. С един от тези майстори водихме кореспонденция на ЛС, по телефон разговори и /не помня/ скайп. Та едни идеи и иновации от негова страна ме запалиха и му дадох няколко примера как да процедира като му изпратих примерни снимки. Няма нещо което да не се имитира и доближи по изработка от оригинала. Радвам се, че си ме разбрал и сме изяснили ситуациите. Поздрави.

Барбарон

Сахара,  ;-)
Цитат на: bustama - 07.05.2014 19:07
Колега, не че давам акъл... но защо просто не си направиш висящо осветително тяло над аквариума - може и да са 2-3 тела и приключваш. При мен е така и нямам никакви проблеми с обслужване, влага и т.н.
Решението, което предлагаш е много красиво, виждал съм го на живо. Изработката му мога и сам да си я направя. Но за съжаление при мен няма как да се реализира.

saxon


Барбарон

За сега се очертава tonino да ми направи аквариума. Това, което той ми предложи, се доближава най-много до това, което искам. Като приключа с мебелите, ще се разходя до Шумен, за да уточним детайлите.

Благодаря на Мишо Калкана за предложението и на evgeni200 за съвета.

Similar topics (5)

59424

Публикации: 0
Прегледи: 2213

26467

Започната от phusho


Публикации: 1
Прегледи: 1872

53979

Публикации: 21
Прегледи: 7380

17702

Публикации: 2
Прегледи: 2709

41467

Публикации: 3
Прегледи: 2907