• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

18.07.2025 13:38

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

UPS

Започната от danchoto, 03.05.2005 16:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

danchoto

Напоследък си мисля да си купя един UPS в случай че спира тока. Обикновено тока спира за няколко минути ама някой път за час-два се е случвало и се опасявам че ако това стане бактериите ще си издишат кислорода и ще умре колонията и т.н. Какво мислите вие по въпроса за необходимостта от UPS?

Stas

Няма лошо. С един читав уредите ще ти изкарат около 1 час. Имаш ли откъде да си намериш свестен UPS?

77

Цитат на: "danchoto"Напоследък си мисля да си купя един UPS в случай че спира тока. Обикновено тока спира за няколко минути ама някой път за час-два се е случвало и се опасявам че ако това стане бактериите ще си издишат кислорода и ще умре колонията и т.н. Какво мислите вие по въпроса за необходимостта от UPS?
е това е мания :!: но според мен няма необходимост :D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

danchoto

Цитат на: "Stas"Имаш ли откъде да си намериш свестен UPS?
За свестен пари няма да отделя, но на компютъра ми има един от 50 лв и предполагам че ще купя същия или ще издърпам една жица от компютъра до аквариума и ще бъде - с един юпиес два заека :)

Stas

Ха-ха! А ти пробвал ли си този от 50 лева колко време издържа? Защото ако го пробваш ще установиш, че за 5-10 мин. повече филтрация и осветление едва ли си струва да теглиш жиците.

NikolaV

Хора, нали не мислите, че за 1-2 часа без филтрация или аерация ще ви измрът рибите и бактерийте? :roll:
Ако имате повече риба от вода е друг въпрос. :-)

miTko

Боже! UPS на аквариум! Това не си бях и помислил... :roll:
Разни мои АКВАРИУМИ 

Boby_

Цитат на: "miTko"Боже! UPS на аквариум! Това не си бях и помислил... :roll:

И аз се ококорих, като видях.  :lol:
Но за някой морски аквариум с капризни обитатели може и да има смисъл. Също и за инкубатори за яйца и бебета.
Иначе ако един нормален сладководен аквариум с приличен обем не е в състояние да изкара 24 часа без ток, значи има нещо нередно с него.  :lol:

Stas

Сега се сетих, че за UPS-а има още едно изискване. Не бива да е във влажни помещения и не бива да попадат пръски вода върху него. Така, че ако някой си прави експеримент с UPS поне да му подбере внимателно мястото! А честно казано аз имам 3 UPS-а, но не бих ги ползвал за аквариума. Виж, телефонната централа, компютрите, даже телевизора са по-смислените приложения.

niky

Мисля, че най разумния избор е Wet and Dry филтър.

FLEXX

е това вече е прекалено.... :?  :x  :?

MAKAPOB

Аз давам друга идея.Вземи генератор ако е наложително.Пък и с него може да караш много само да имаш гориво

danchoto

Ще вържа помпите паралелно с компютъра ми в UPS-а и ще реша въпроса.

FLEXX

обзалагам се, че в зоологическата градина нямат аварийно захранване. Не мога да разбера защо се занимавате с глупости.... :shock:  :x  :shock:  :x

STIKS

Идеята на danchoto е глупава, но и вие го изядохте. :shock:  :lol: