• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.07.2025 22:28

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

sera fil 900 или atman ef 2

Започната от zambo, 04.05.2007 17:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

zambo

Цитат на: ВЕЛИНСКИ - 17.05.2007 11:31
Щом растенията са полудели си измери нитратите - според мен са над 25 мг/л
Купих сера токсивек и третирах снощи  аквариума срещу замърсяване. Тази сутрин опашките на златните се бяха нацепили . Някакъв съвет ?
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

ВЕЛИНСКИ

Съвет мога да дам след като знам параметрите на водата ти

Просто нацепени или нацепени с кървави жилки?

zambo

Цитат на: ВЕЛИНСКИ - 18.05.2007 14:48
Съвет мога да дам след като знам параметрите на водата ти

Просто нацепени или нацепени с кървави жилки?
просто само нацепени. нищо друго
Анатоли
175л. Rainbow Fish

ВЕЛИНСКИ

А ти какво си правил по аквариума? Нов фълтър? Нов филтърен материал? Бактерии добавял ли си? Колко риби в колко литра гледаш?

zambo

Цитат на: ВЕЛИНСКИ - 18.05.2007 15:23
А ти какво си правил по аквариума? Нов фълтър? Нов филтърен материал? Бактерии добавял ли си? Колко риби в колко литра гледаш?
новият филтър ще монтирам в неделя сера фил 1100. нищо ново . прибавям всеки път сера акватан и нитривек , според указанията , но наблюдавам понякога , рядко , ден след смяна на водата много леко нацепване на опашките само на някой златни . след още 1-2 дни всичко е ок . но сега на всичките по - малко им са се нацепили .
Анатоли
175л. Rainbow Fish

ВЕЛИНСКИ

Скъсаните перки най-често са признак на паразити. Аз лично ги оправях със сол, но ако имаш растения в аквариума става сложно, защото солта ги убива. Иначе се слагат по 2-3 супени лъжици морска нейодирана сол на 50 литра вода и концентрацията се вдига постепенно в рамките на 2-3 дни почва се с 1 лъжица и се стига до 3.

Друг вариант е да ги карантинираш в друг аквариум докато се оправят. Явно имаш проблем с водата защото принципно имунната система на рибите издържа на паразитите, когато падне почват такива проблеми.

Купи им рибешки витамини Fishtamin и им капи на храната и в аквариума според указанията, храни ги с разнообразна храна.

zambo

Цитат на: ВЕЛИНСКИ - 18.05.2007 17:05
Скъсаните перки най-често са признак на паразити. Аз лично ги оправях със сол, но ако имаш растения в аквариума става сложно, защото солта ги убива. Иначе се слагат по 2-3 супени лъжици морска нейодирана сол на 50 литра вода и концентрацията се вдига постепенно в рамките на 2-3 дни почва се с 1 лъжица и се стига до 3.

Друг вариант е да ги карантинираш в друг аквариум докато се оправят. Явно имаш проблем с водата защото принципно имунната система на рибите издържа на паразитите, когато падне почват такива проблеми.

Купи им рибешки витамини Fishtamin и им капи на храната и в аквариума според указанията, храни ги с разнообразна храна.
ще пробвам и с витамини , а дано и новиат филтър помогне , защото старият вече много се затруднява и откровено не върши пълноценна работа .
Анатоли
175л. Rainbow Fish

zambo

Цитат на: zambo - 19.05.2007 11:42
ще пробвам и с витамини , а дано и новиат филтър помогне , защото старият вече много се затруднява и откровено не върши пълноценна работа .
как ще е най-добре да монтирам маркучите в аквариума , на късите страни и ли по друг начин ? Маркуча който връща водата да стига ли до дъното или водата да се влива по-отгоре ?
Анатоли
175л. Rainbow Fish

ВЕЛИНСКИ

Най-добре е в двата срещуположни края по дължина. Така ще имаш по-високо КПД на филтрацията. Входната тръба на филтъра - близко до дъното, изходната - близко до повърхостта за да движи и аерира водата допълнително.

islander

Извинете, че ще ползвам тази тема за да задам въпрос към тези които ползват Serafil 900, но не си струва да отварям тема.
Та въпросът ми е какви са външните диаметри на :
1. Входящия маркуч на Serafil 900
2. Изходящия маркуч на Serafil 900

Питам, защото смятам да си купувам, но предварително трява да пробия отвор в задната част на шкафа. Благодаря предварително на всеки, който ще ми отговори.

zambo

Цитат на: islander - 21.05.2007 15:17
Извинете, че ще ползвам тази тема за да задам въпрос към тези които ползват Serafil 900, но не си струва да отварям тема.
Та въпросът ми е какви са външните диаметри на :
1. Входящия маркуч на Serafil 900
2. Изходящия маркуч на Serafil 900

Питам, защото смятам да си купувам, но предварително трява да пробия отвор в задната част на шкафа. Благодаря предварително на всеки, който ще ми отговори.
ако можеш да изчакаш до утре ще ти ги кажа . довечера ще ги  измеря . моя е 1100 но предполагам , че и 900 използва същите маркучи.
Анатоли
175л. Rainbow Fish

islander

ОК. Мога да изчакам. Не е чак толкова спешно.
ДАже и да имат разлика, то тя ще е предполагам в + за Serafil 1100.
Мерси предварително.

doncamillo

Изходящ-20мм
входящ-16мм
420л Малави М'буна F1
400л Малави Утака
190л Танганайка

islander

Благодаря ти. Предполагам, че това са външните диаметри, нали?

theater

Цитат на: islander - 21.05.2007 18:27
Благодаря ти. Предполагам, че това са външните диаметри, нали?
Направи ги с 5 мм по-големи. Не е особен визуален проблем, а ти дава известна гъвкавост.
140л - харацини
http://starividri.org

Similar topics (5)

24607

Започната от YAROSHKH

Публикации: 2
Прегледи: 3311

45311

Публикации: 7
Прегледи: 6087

33817

Започната от zariio