• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.06.2025 08:22

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Флувал-204

Започната от ata_nas, 16.01.2008 19:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ata_nas

Днес чистих филтъра-невероятна мизерия само в някакви си 6 литра.
Досега е чистен само веднъж, но сега започна да бучи малко по-силно! Има ли някой практически опит да сподели, че промяната в "гласа" му ме притеснява.
Не съм сменял керамиката, само го изпрах, промих и това е. Дори го къпах само с вода от аквариума, нали се сещате защо!

Lan

Цитат на: ata_nas - 16.01.2008 19:14
... но сега започна да бучи малко по-силно! ...
Кога по-точно е това "сега" - след чистенето или просто напоследък и затова си решил да го почистиш? Питам, защото мисля, че в двата случая причините най-верочтно ще са различни.
Първият, който е изпсувал вместо да хвърли камък, е баща на цивилизацията.
Зигмунд Фройд

ata_nas

Започна да бучи малко по-силно след чистенето, разбира се!
Проблема, ако въобще е проблем е от днес.

MeTogu

Даже не знам как изглежда това.Потопяем с глава и филтриращо тяло ли е.Разглоби го да не би да се е разбило нещо покраи оста на перката и сега след измиването лъфта от боклуци да се е уголемил и да трака.Дай една снимка на филтъра.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Emsi

Канистър е.
Ако има останал въздух дали не може да е причината за шума.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi186.photobucket.com%2Falbums%2Fx150%2FEmsiHamar%2Fp1090220.jpg&hash=e2a7ed083fce9507ea103e0aaee935b5f29e527c

ata_nas

Експлоатиран и обслужван по инструкцията на Флувал!
Може и сега да си внушавам, но като че ли започна да го докарва откъм старите си децибели. При допир вече няма такива вибрации.
Надявам се да си е "наместил карантиите".

theater

От недоброто обезвъздушаване е според мен. Аз съм със Сера 1100 и имам същите наблюдения. След промивка е по-шумен и след ден-два се оправя.
140л - харацини
http://starividri.org

ata_nas

Константине, дано си прав!
Има признаци за такава констатация (твоята), но след ден-два ще публикувам резултата/резила.

kratun

Цитат на: theater - 16.01.2008 21:59
От недоброто обезвъздушаване е според мен. Аз съм със Сера 1100 и имам същите наблюдения. След промивка е по-шумен и след ден-два се оправя.
И аз съм със Серафил 1100. Определено си трака и чука след почистване, но за да се оправи му трябват не повече от 20-30 минути. Не го обезвъздушавам с клапана, а го пълня с вода, внимавам при затварянето, и когато го пусна го обръщам с главата надолу, за да си засмуче чиста вода, а въздуха си го издухва сам. Дотук - 4 прочиствания по този метод и нямам проблеми.
,,Всичко, което съм искал е било — съгласие с моите желания, след конструктивна дискусия." - Уинстън Чърчил.

ata_nas

Филтърът вече си работи нормално!
Най-вероятно проблема е бил в недоброто обезвъздушаване, както предположи Константин. Не бучи, не вибрира (в повече от преди почистването) т.е. влезе в режим.