• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
18.04.2024 06:40

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Приемам съвети и насоки за стойка на 756литра..

Започната от JayCutler, 05.07.2010 18:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

JayCutler

Здравейте колеги.
Малко съм бос в техническата част за това моля за помощ по вещите в тази насока
Каква стойка ми е необходима за корито с размери 180/70ш/60в, което е с вместимост около 760литра??
За в момента обмислям някакви варианти с арматура квадратен профил и плоскости...незнам.
Ако може и някакъв орентир във висучината...каква е препоръчителната?
Благодаря предварително

iek

В това корито ще переш  или ще гледаш риби и растения (60Н), а може би- корали(70Н)? И в двата случая минималната височина ще ти определи техниката, която си решил да разположиш под аквариума, една стандартна 5кг бутилка за СО2 с карантията отгоре изисква 65см. Ако аквариума е на обществено място или е разположен на място с по-интензивно движение, е по-добре стойката да е по-висока. Ако ще бъде в хол (подразбирай ниска мека мебел), гледай да е, колкото позволява техниката, по-ниска стойката.
Избягвай ПДЧ-то като материал, не че няма да издържи натоварването, водата му е големия враг.

vasso

Пробвай с винкел. Става здраво, пък и после лесно може да го облицоваш с нещо. Иначе може да се зида, но е цапаница. Естественото дърво също е вариант. :-)

MeTogu

Ей Иво наплаши човека с това пране,може бира да изстудява няма кой знае каква разлика.Важното е да му дадем съвет за стойката отдолу.
Колега аз съм си правил сам стойки за 3 по 160 литра от квадратен профил 20мм на 20мм държи ги но стойката се клати понеже е висока над 2 м.Имам и стойка от 20 мм на 30мм и съм сложил 300 литров отгоре няма никакви проблеми.
При твоя случай евентуално 30мм на 30 мм ще е достатъчен но трябва да е с 6 крака заради дължината на аквариума ти,че може и 8 да сложиш няма да сгрешиш.Щом ще ти е висок 60 см аквариума мисля че повече от 80-85 не трябва да е висока стойката,но зависи и с каква цел и къде ще го слагаш.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Balkandjiev

Здравей, колега височината, ако питаш мене трябва да е съобразена с обслужването, тоест вземаш една ролетка и измерваш разстоянието от пода до подмишницата ти или на човека който ще го обслужва.
Колкото до конструкцията моята е от винкел, за крака съм използвал арматура номер 25 аквариума ми е 100 на 50 на 60 и е с осем крака за по сигурно.!?
По-късно ще кача снимки *privet*

archer

За моя, който е  близо 300 l. съм му направил стойка от дебело ПДЧ -близо 4 см. и крака от дърво със съответните укрепвания и разпорки, и боядисване . Нямам проблеми със "надуването" при все че  е от доста години ( близо 7) - не е мръднал. Имам си и подложка  от фибран под съда.

А да ако се стигне до намокряне- мойте съболезнования тогава .

Наистина вярвам че с  кух квадратен или правоъгълен профил и добра конструкция/поне 6 крака/ и  заварка ще имаш достачъчно стабилна конструкция .

Още едно добре мнение, с което наистина  трябва да се съобразиш е ФУНКИОНАЛНОСТТА = удобството за облужване и любуване на "коритото"


така че три пъти режи един път мисли = мери = питай   или нещо подобно беше   ха ха ха
успех
Човек вижда толкова, колкото знае !     *DONTWORRY*

Similar topics (5)

51799

Публикации: 11
Прегледи: 4586

32274

Публикации: 12
Прегледи: 8104

58676

Публикации: 6
Прегледи: 3748

40680

Публикации: 17
Прегледи: 8302

43551

Публикации: 13
Прегледи: 4810