• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.06.2025 10:40

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

насоки за капак за 140/50см?

Започната от JayCutler, 17.02.2010 22:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

JayCutler

Колеги прочел съм каквото трябва в форума и до сега наученото ми свърши перфектна работа 2 капака за по-малките аквариуми станаха страхотни.
За големия обаче 140д/50ш малко одарих на камък.Не мога да осетя как да го направя :(.незнам какъв матерял да използвам...пълна мъгла.
На всичкото отгоре почнах да го правя с паркет... и ови нищо нестава :( :duvar: :duvar: :duvar:

Vannkata

с ПДЧ пробва ли ? Евтино е, и в бриголажа даже и ще ти го нарежат по размери  ;-)

evgeni enduro

Ето какво направих днес за 1 час.
Не го Давам за Пример, защото има много допуснати грешки.
Показвам го просто за да добиеш  представа!
Материалът е ПДЧ 10мм, размерите на капака са 1.10/42/10см

А+
LZ1 DRZ

"Българийо, за тебе те умряха....", а тези след тях дори с това се подиграха! В днешно време няма идеали, има миражи - ни един от ония 240 не важи!

Асен Евгениев

Това няма ли да се раздуе от влагата?
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

JayCutler

Колега добре е станало.С какво го ряза ПДЧ-то?Аз пробвах да режа с зеге...голям отврат много криво се реже :(

Vannkata

Това не е ли ОSB? Даже съм 100% сигурен че е.От ПДЧ правят повечето секции, гардероби, кухни и др.ОСБ -то става като материал ,но от естетична гледна точка не струва..
В повечето големи строителни хипермаркети предлагат рязане и кантиране, с зеге също става но иска стабилна ръка, другия вариант е циркуляр

evgeni enduro

Цитат на: Vannkata - 17.02.2010 23:33
Това не е ли ОSB? Даже съм 100% сигурен че е.От ПДЧ правят повечето секции, гардероби, кухни и др.ОСБ -то става като материал ,но от естетична гледна точка не струва..
В повечето големи строителни хипермаркети предлагат рязане и кантиране, с зеге също става но иска стабилна ръка, другия вариант е циркуляр

Ми де да го знам какво е!?
Ама ПДЧ не е ли Поча от Дървени Частици, каквото е това,просто са по едри!?
Все тая!
Грозно стои наистина, но при мен няма да се вижда, а и има начин да се разкраси.
Днес изрових едно парче кожа и мисля да си поиграя малко с такера. И до го опропастя, голяма работа!

А+
LZ1 DRZ

"Българийо, за тебе те умряха....", а тези след тях дори с това се подиграха! В днешно време няма идеали, има миражи - ни един от ония 240 не важи!

Despot

*spam
Това е: OSB-Oriented strand board(Плочи от ориентирани частици) и  ако не го третираш с някакъв импрегнант ще се раздуе яко.....

evgeni enduro

Цитат на: Despot - 18.02.2010 00:02
*spam
Това е: OSB-Oriented strand board(Плочи от ориентирани частици) и  ако не го третираш с някакъв импрегнант ще се раздуе яко.....

Може!
Импрегниран си е листа, ама и да се раздуе имам водоустойчив и осб и шперплат.
Ще отделя още един час, хващам молива и зегето и ще направя нов!
Затова по-горе писах, че го показвам за най-обща представа.
А+
LZ1 DRZ

Similar topics (5)

50743

Публикации: 24
Прегледи: 12996

28227

Започната от k_manchev

Публикации: 11
Прегледи: 11288

15921

Публикации: 4
Прегледи: 3633

42370