• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.07.2025 02:02

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

На правилна посока ли съм?

Започната от bamboo, 25.09.2011 22:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bamboo

Аквариума го стартирах миналата неделя, с мисълта да е без "дъно" (грунд). Водата тук е от лед и е мека 6,5 - 7рН, но за всеки случай изчаках около 40 часа, и добавих рибките - 5 тигрови барбуса, 4 скаларии, 10 неон тетра, 3 черни молинезии, 1 велифера и 3 "далматински", 5 данио и 6 плати. Както и 10 различни типа растения. Но така без грунд стоеше доста неестествено и днес поправих тази своя грешка. Сега е къде къде по-добре. Само да се избистри и ще направя снимка. През тази седмица ще си купя 2-3 гупи и някакво дънно сомче, но се колебая между анциструс и коридорас, но е много трудно да се намерят. Всичко това ще съжителства заедно в 180л аквариум... Нещо трябва ли още да се добави или направи, или извади, ако се налага, за да е всичко наред и всички да са щастливи...
БЛАГОДАРЯ ВИ!

tomatomov197

Направил си миш - маш , но в началото всеки е така вероятно . Какво значи , че водата ти е от лед , да не живееш в Гренландия ?
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

bamboo

В Норвегия,
относно рибките - кои не си пасват в тази ми колекция? мога да ги заменям...

Rainbow sid

Барбус тетразона,на първо място.Невероятни кучета са.Много симпатични, но и опасни!
http://rainbowzoo.alle.bg/            Зоомагазин "Рейнбоу"

dalgia

E при мен барбусите съжителстват със скаларите,но  са много и са твърде заети със себеподобните си за да обръщат внимание на другите риби.Успех в начинанието. *DRINK*

ceko

Барбусите когато са над 10 броя се занимават сами със себе си,иначе кашата е .... пълна от мен успех.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs27.postimg.org%2Fub3yubpcf%2Fuk_GRe_He.gif&hash=fab23b0277348359ae200ce5eefc4c477c5a3876

Rainbow sid

А на мен ми се струва, че не сте прави.Айде елате и пуснете в моя аквариум с барбуси,каквато искате риба,а пък аз ще снимам и после ще пуснем клип да видят всички за какво става въпрос.В един аквариум имам 30-40 тетразони,който иска да заповяда.Адреса ми е под аватара *privet*

Асен Евгениев

Цитат на: bamboo - 25.09.2011 22:13
5 тигрови барбуса, 4 скаларии, 10 неон тетра, 3 черни молинезии, 1 велифера и 3 "далматински", 5 данио, 6 плати, 2-3 гупи
Това със сигурност не е добра комбинация. *NO*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

bamboo

заради барбусите, скалариите и неоните си купих аквариум, а останалите ги взех за цвят. Просто като допълнение. Всичките са малки и много яки... петте барбусчета щъкат в аквата заедно, скалариите бавно бавно се придвижват, ятото неони , просто идилия... черните мънички молинезии са измежду растенията, платите също, само велиферата и далматинците не ми се връзват... Иначе ЗАСЕГА всичко е спокойно

: 25.09.2011г 21:09ч
поизбистря се вече

: 25.09.2011г 22:10ч
имам две мъртви черни молинезии от тази нощ...

tomatomov197

Сега не бързай да слагаш нови риби .   Старта ти е с 37 бройки и то без да имаш завъдени полезни бактерии .  Сменяй всеки ден по 20 % вода и чакай поне месец .

bamboo

ок, ще изчакам месец...
а за този един месец трябва ли да ги храна със специална храна или какво трябва, за да се образуват тези бактерии?

Mirobg

За Гупите в тази компания просто забрави
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

tomatomov197

Цитат на: bamboo - 26.09.2011 18:55
ок, ще изчакам месец...
а за този един месец трябва ли да ги храна със специална храна или какво трябва, за да се образуват тези бактерии?
Не , не ти трябва специална храна .  Продават биоактиватори , или може да вземеш вода от работещ аквариум , колкото повече , толкова по-добре .

Асен Евгениев

Цитат на: bamboo - 26.09.2011 17:49
имам две мъртви черни молинезии от тази нощ...
Да не ставам лош пророк, но това е само началото.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Rainbow sid

Искаш съвет, пък си правиш каквото си си наумил!
Рибите са ти несъвместими,и са натровени.

Similar topics (5)

10914

Публикации: 1
Прегледи: 3529

32088

Публикации: 2
Прегледи: 4038

53090

Публикации: 16
Прегледи: 9386

38476