• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 14:25

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

микропроцесорно управление на аквариум

Започната от Defender, 23.12.2008 18:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Bankov

Здравейте!

Заинтересован съм от микропроцесорното управление в акваристиката и от доста време търся подобно система, с която ще мога да получавам актуално информация  за: Кислород, Ph, температура и водно ниво всяка друга директива към съответно устройство е плюс.
Някой може ли да ме насочи.

Благодаря ви предварително.

bluefire

"iks aquastar" аз имам такъв но имам само Пх-модул със  сонда,температурен модул и и разклонител с 4 гнезда ако те интересува друго питай иначе имат саит може да разгледаш                                           http://www.iks-aqua.com/index.html

EMSI_

Здравейте!
Хрумна ми една щура идея,да вкарам лан камера вътре в аквариума!
Да си ги гледам и следа поведението им,когато не съм си вкъщи.
А ако мога и да вържа нещо подобно като това което описвате и вие ще е супер,да мога да контролирам нещата от разстояние чрез таблета или телефона.
Ще пиша като го направя,ще има и снимков материал от вътре.

yasenst

Камерата, ако е пред аквариума, а не вътре май ще е много по-лесно. За контролирането от разстояние, май е сложно. Е няма невъзможни неща. Успех  :-)

Caxapa

От вътре ще е по-красиво с подводни снимки а и някой май имаше  нещо подобно като всеки член на форума можеше да гледа онлайн рибите му. В случая иска да наблюдава рибите и тяхното поведение от растояние. От една страна е добе, че има риби които са с едно държание като има присъствие в стаята и с корено различно ако няма никой. Можем да си следим   уредите и да променяме работата на осветление и температура, подаването на Со2 но няма как да сменим изгоряла лампа или  нещо подобно. Още по-малко да диагностицираме евентуалното заболяване на рибите и да им дадем от растояние необходимите  медикаменти .
Като цяло подкрепям и одобрявам такива новаторски идеи и начинания с които ще бъдем  на една ръка от аквариумите си.."Мъжете знаят защо"

Similar topics (5)

28724

Публикации: 6
Прегледи: 5627

36865

Публикации: 14
Прегледи: 8610

59762

Публикации: 110
Прегледи: 17108

26467

Започната от phusho


Публикации: 1
Прегледи: 1861

54029

Публикации: 6
Прегледи: 2980