• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 20:00

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Избор на аквариум

Започната от pomukal, 05.03.2010 13:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

pomukal

След 10 г и аз се реших да се върна към акваристиката но се двоумя аквариума с какви размери да бъде насочил съм се към тези размери 130 д. 45 ш. 55 в. 322 л. питанката ми е дали да бъде 130 д. 50 ш. 60 в. 390 л. или предните размери са достатъчни. Също искам да знам ако си го поръчам на някоя фирма колко ще ми излезе грубо и ще спестя ли ако си поръчвам всичко по отделно. Препоръчайте ми оборудване за съответните размери цена качество.

nasaiforii

Зравей и добре дошъл  *DRINK*
Размерите са добри ако ще светиш с пури(дължина),но при тази дълбочина по-добре с метел халоген(ако смяташ да гледаш растения де).
Но като цяло би ли обяснил какво смяташ да гледаш в този аквариум  ;-) за да бъдат по-точни отговорите
Не забравяйте, че тази планета не е модел за рационална мисъл и онова, което се счита за здрав разум тук, кара останалата част от вселената да настръхва.

gstavrakev

Здравей, за размера на аквариума зависи от мястото с което разполагаш и какви риби ще гледаш. Аз съм със височина 60см и ми е по трудно обслужването. Моето мнение е по-малката височина. Стартирал съм аквариума преди 17месеца и цялото оборудване ми излезе около 1000лв.

pomukal

По принцип ще бъде общ аквариум но може да претърпи промяна и да се отглеждат само цихлиди за място имам и то много но все пак финансите не са много и ще се спра на тези размери сигурно 130 д. 45 ш. 55 в. 322 л.
Ако на литър с 10 мм. стъкло взимат 1 лв. значи за аквариума 320 лв. шкаф и капак около 300 лв.  нагревател 150 или 200 вата като стаята през зимата е топла за филтъра не знам на какво да се спра грунда колко ще излезе грубо и колко килограма ще ми трябват.

vasso

По-добре е да е по-нисък аквариумът. Грундът отчасти зависи от рибите. Може да си сметнеш колко килограма ти трябват с калкулатора във форума. Намира се в скритото меню вляво на екрана, най-долу! Там задаваш като височина-тази на дебелината на грунда, да кажем 6 сантиметра. Цените по магазините варират доста по мои наблюдения, но може да си вземеш някакъв от борса за строителни материали- евтин е!Купените, готови аквариуми, са доста скъпи. Шкафовете също излизат различно- все пак трябва сам да прецениш какъв искаш- със специално дърво, или не. По принцип може да се опиташ и сам да направиш- от метална рамка и да я облицоваш с някакъв материал. Относно нагревателите- не разчитай на това, че стаята е топла- всичко може да се случи. 200 вата ще свършат работа, но аз бих взел малко по-силен, все пак ти преценяваш. Осветлението, особено, ако се запалиш по растения, е изключително важна част от техниката и може да не е евтино. Питай винаги, когато нещо не е ясно! *DRINK*

Alexfield

Ако ще гледаш цихлиди, вземи си по-големите размери.
Ако ще гледаш растения - по-ниския.

Ако търсиш най-тънкия вариант, най-добре следи обявите - доста често изпадат добри оферти.
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Similar topics (5)

58022

Публикации: 7
Прегледи: 2776

28571

Публикации: 8
Прегледи: 4983

53332

Публикации: 2
Прегледи: 1974

19330

Публикации: 15
Прегледи: 6656

45064

Започната от stoyan


Публикации: 2
Прегледи: 2252