• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

09.07.2025 22:01

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Филтър

Започната от Vempe, 08.10.2010 00:06

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Vempe

Здравеите !
Имам вътрешен филтър+помпа във форума прочетох че не е задължително да се подава кислород защото при движението на водата и от растенията се вкарва достатъчно, та въпросът ми е понеже имам малко растения ще е проблем ли ако не пускам кислород?
Благодаря предварително  :-)
Безсмъртен съм до доказване на противното, а тогава няма да ме засяга !!

MeTogu

Искаш да кажеш да не пускаш мехурчета,то не е кислород а въздух.Даже според мен е по-добре да не се пуска,но всеки сам си избира.Можеш спокойно да спреш мехурчетата.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

nevenaskorpi

И аз имам вътрешен филтър с капацитет 200 л/ч за 40 л аквариум добре залесен. Въздух не вкарвах, но рибките нещо много вяли станаха. Единия хелер все полягва по дъното или се крие в дънера... Вчера като им пуснах мехурчетата и се раздвижиха. Може ли да е от липса на кислород?

tomatomov197

При липса на кислород се събират рибките на повърхността , при теб е нещо друго явно.  Понеже подозирам, че нямаш тестове може да сменяш по 10л. вода на ден,  да не ги храниш по веднъж седмично и да не прехранваш.  А може да е остаряла точно тази рибка .
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

Alexfield

По-скоро е слаба филтрация. Въздушните мехурчета подобряват циркулацията на водата и така грундът се ползва като филтриращ материал (предполагам имаш грунд).
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

nevenaskorpi

Не мисля, че ги прехранвам, много малко храна им слагам по веднъж на ден и се изяжда моментално, не успява да стигне дъното. Ще пробвам със смяната на водата, благодаря.

Alexfield, разбира се, че имам грунд, 2-3 мм, отпред е ~3 см, а отзад ~5-6 см. Значи да си оставя помпичката да работи (те и рибоците са много интересни като гонят мехурчетата  :-D )

Similar topics (5)

1405

Публикации: 53
Прегледи: 17512

17189

Започната от FaLLen`

Публикации: 0
Прегледи: 2428

40574

Публикации: 0
Прегледи: 2541

57823