• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.06.2025 05:16

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Въпрос за нов аквариум

Започната от ivelinkk, 06.10.2012 22:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ivelinkk

За всичко си има време, трябва само малко търпение

Antuni

Здр. колега

Защо си решил да дадеш 90-100лв за филтър вторая ръка? Не казвам сега да вземеш Sun Sun. Купи си примерно Atman или Eheim. Това което е дадено като параметри малко бяга от истината. Освн всичко друго си писал в по предните постове за консумацията на ел енергия на филтъра който търсиш да е ниска. Ами то ако опреш до там по добре е да не взимаш канистър а гъба с аератор.

ОБЕМ НА ФИЛТЪРА: 12 ЛИТРА
РАЗМЕРИ: 23/23/40 СМ

То на тези размери които са същите като на най малкия сън сън ми се струва невероятно да събере 12лтр. Всъщност ако е 12лтр вода съм съгласен (и то празен).

Цитат на: zariio - 08.01.2013 16:31
Недей така категорично за по-скъпите филтри.

Сън сън от колко години са на пазара че нещо 7 години много ми се види или греша *dontknow*

Тука Светльо е прав за по скъпите те има защо да са по скъпи макар че вече и тука има спекулации относно произхода. Откакто беше показано че Eheim вече се прави и в Китай.

А иначе Светльо Sun Sun са на пазара от повече от 7 години дори. Ако държиш даже ще се поинтересувам колко са точно. ;-)

Цитат на: crxx - 08.01.2013 17:24
a що обясняваш , човека си мисли че сън сън са най-по , за толко пари толко музика , бива си ги , но само че са тихи и много рядко протича някой , от там натам кръгла 0 ама няма на клавиатурата по голяма иначе ще лепна по голяма 0 , ползвах до един момент бях доволен после не , ползвам и в момента , дори имам и чисто нов приготвен за един проект , сравнително ниска цена което го право по лесно достъпен за по бедните потребители или незнам как да го нарека да не обидя някого в това число съм и аз , но аз съм си взел за 50 литрови скаридарничета от този модел , с по голям литраж не бих се заел да слагам от тази марка филтри , просто като купих ехайм разбрах защо ! ... преди да ги имам и аз бях така скептичен към високата им цена и вообще като модел

А на тебе нали ти се каза вече да не даваш безхаберното си мнение по въпроса за филтрите било вътрешни или външни. Кретай си там с Eheima за 500-600лв и не се обяснявай останалите кой какъв е и каква нула бил и да даваш определения и оценки. Че ако трябва аз да ти оценя изказванията няма такава "буква, цифра или епитет". А за това че категоризира една много голяма част от хората във форума като бедни оставям без коментар..... Това че ти се имаш за такъв си е лично твой проблем само че не говори за останалите под общ знаменател.
0899808552

crxx

Цитат на: Antuni - 02.02.2013 12:07
Здр. колега

Защо си решил да дадеш 90-100лв за филтър вторая ръка? Не казвам сега да вземеш Sun Sun. Купи си примерно Atman или Eheim. Това което е дадено като параметри малко бяга от истината. Освн всичко друго си писал в по предните постове за консумацията на ел енергия на филтъра който търсиш да е ниска. Ами то ако опреш до там по добре е да не взимаш канистър а гъба с аератор.

ОБЕМ НА ФИЛТЪРА: 12 ЛИТРА
РАЗМЕРИ: 23/23/40 СМ

То на тези размери които са същите като на най малкия сън сън ми се струва невероятно да събере 12лтр. Всъщност ако е 12лтр вода съм съгласен (и то празен).

Тука Светльо е прав за по скъпите те има защо да са по скъпи макар че вече и тука има спекулации относно произхода. Откакто беше показано че Eheim вече се прави и в Китай.

А иначе Светльо Sun Sun са на пазара от повече от 7 години дори. Ако държиш даже ще се поинтересувам колко са точно. ;-)

А на тебе нали ти се каза вече да не даваш безхаберното си мнение по въпроса за филтрите било вътрешни или външни. Кретай си там с Eheima за 500-600лв и не се обяснявай останалите кой какъв е и каква нула бил и да даваш определения и оценки. Че ако трябва аз да ти оценя изказванията няма такава "буква, цифра или епитет". А за това че категоризира една много голяма част от хората във форума като бедни оставям без коментар..... Това че ти се имаш за такъв си е лично твой проблем само че не говори за останалите под общ знаменател.
Не знам кое ми безхаберното  :-D '' гледам и не вярвам на ушите си '' , ти си НИКОЙ да ми казваш какво да давам и какво не това, че си един търговец на тези филтри не ти прави много ''хаберни мненията'' , какво толкова си ми ги захвалил тези смотани филтри нз , ама нормално търговски трикове и хвалби , нали все пак ги продаваш , дали кретам с Ехайма за 500 600 лв  :-D си е мой проблем , аз само коментирам от опита си с моделите филтри, пак нз май май ти с твоите купчини сън сън креташ не аз , освен това този модел филтри са ми 2 + 1 2080 , по скъпи са ,но са на светлинни години от тази куче-марка която продаваш , другото което е не смятам нито половината форум нито целия форум за бедни , нито себе си ,просто казвам че не всеки може да си позволи да ползва скъпа техника затова минава на план Б  -- КОМПРОМИСЕН ВАРИаЯНТ МОДЕЛ SUN SUN  или НАПРАВИ СИ САМ , акваристиката не е евтино хоби , понякога не е оправдано да даваш пари за скъпа техника , освен това не мисля че хората в България са БОГАТИ , аз исках да намекна затова, че ниските доходи на повечето Българи НЕ позволяват да имат скъпа техника или каквото е нужно оборудване , има хора които дават пари за скъпа техника и не им пука ... има хора които имат семейства имат разходи и доста други главоболия , но искат да са част от хобито и отделят толкова колко им позволява семейния бюджет и ползват по евтина техника това исках да кажа ,но ти не си ме разбрал и винаги гледаш да се изтъкваш като много по интелигентен и по умен което си е твой проблем , но не става само с ядене трябва и акъл , пак ти казвам това че съм критик на марката на филтрите които продаваш понеже от личен опит НЕ СЪМ ДОВОЛЕН , не ме прави ЛОШ ЧОВЕК , живеем в демократична старана и всеки има право на мнение обективно  , но да ми обясняваш кое какво защо и как , да ми намекваш едва ли не колко съм тъп или да ми обясняваш кой с какво крета не ти прави чест говори лошо за тебе , еле пък най малко с това малоумно изречение с което си започнал ''А на тебе нали ти се каза вече да не даваш безхаберното си мнение по въпроса за филтрите било вътрешни или външни '' , това че си сглобил 10 шкафа и 18 аквариума и си продал 4 филтъра не те прави ДОБЪР ЧОВЕК , или човек който да определя кой по кои въпроси да се обажда или не , ти или си бил кумуняга или нещо дъската ти хлопа че да се заяждаш с мен всеки път, точно обратното такива търговци като тебе са ми най-жалки , извинявай за този пост но си го просиш с грубия ти тон !!! а все пак всеки има права и право на мнение , това че във форума пишем , споделяме опит, ПОМАГАМЕ СИ , продаваме и купуваме , не означава че не могат да имат хората мнение по дадени въпроси било то критчно или не , и не на последно място трябва да се спазва добрия тон , а ти провокатор си голям затова че не ти харесват хората които критикуват и изразяват мнение по въпроса с дадената марка филтри , нито продавам ехеим или сън сън , по скоро дистрибутор , за да защитавам едните и да нападам другите или обратно , по скоро лично мнение на което ти не се забави да отговориш с груб тон
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs10.rimg.info%2Fa98d53480242205af573b4e53ded2a9d.gif&hash=346eca51c8f3eb37de853ae9c3386bd9e1bf8bb4

Георги

Парите са си негови, да се информира и да си избере. Заключвам темата, за да не се налага да се бием през пръстите.

Similar topics (5)

43142

Публикации: 15
Прегледи: 10010

11189

Публикации: 16
Прегледи: 11616

31022

Публикации: 13
Прегледи: 6589

50281

Публикации: 4