• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 01:38

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Бързи въпроси на тема оборудване 2

Започната от Георги, 31.03.2013 00:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

stefan9

Отворих нова тема за мойте си въпроси , че стана дълга приказката :) ако може админите да преместят там раЗговора ..

Ако добавя още едно от същото , проблем ли ще е ?. Че по принциб не е спец.лампа за аквариум ... но е с iP65 и няма проблеми. Поне за сега :)

А при тях нямам много избор от към келвини .. само 4000к са моделите

Lonchlama

Здравейте, колеги,бих желал да попитам тези от вас, които са правили собствен аквариум за няколко съвета:
1. Замислил съм аз да са направя аквариума - стъкло да си взема, силикон и аз да си го моделирам - дали ще ми излезе по евтино?
2. Силикон - марка ?
3. мисля размерите да са 80-50-50 как ви се струват ?
4. Дебелина на стъклото колко мм ? Тук ползвах един калкулатор и той показа - 8 мм, ако не се лъжа.
5. Колко време да съхне и кога да го пълня с вода и нали първо трябва да сложа грунд ситен пясък мисля да е - 5 см навсякъде, наливам вода и засаждам растения - да пълня ли догоре и да пускам филтър ? Или как става номера тук?
6. Вътрешен или външен филтър да сложа ? Постоянно ли трябва да работи докато завърши азотния цикъл? Колко време е той - 3-4 седмици ли? Мога ли нагревателя да го взема след като взема рибите или няколко дена преди тях, да не го пускам напразно докато ги няма?

Мисля че това са въпросите ми. Благодаря предварително, на тези или този, който ще ми помогне. Извинявам се, че не съм прочел другите теми, в които има сигурно отговори на тези мои въпроси.

mushroom

Здравей бъдещ колега.
1. Не знам провери. Отиваш в магазин за акваристика и питаш колко струва един 180л. аквариум. След това отиваш при стъклар и питаш и него. Нета също така е добра среда да сравниш ценовите диапазони.
2. Аз лично имам опит с Церезит (CS 23). Има го черен и прозрачен. За други марки гледай да пише, че е за аквариуми. Обикновенно имат дори изрисувана рибка.
3. Размерите трябва да си ги прецениш по мястото с което разполагаш.
4. 8мм. е добре, но 10мм. е още по-добре.
5. Минимум 24ч., аз бих заложил на 72ч.
6. Абсолютно твой избор е това. Примерно казваш си искам да дам 500лв. за филтър вътрешен или външен/канистър/имаше още някакъв вид филтър. Отваряш нета и се информираш, кой, колко може и колко ще е ефективен според обема на аквата ти.
7. Филтъра трябва да върти през цялото време. Поне 3 седмици, като след първата може да слагаш по малко храна(все едно има риби). Или ровиш пак в нета и гледаш за химия, която стимулира развъждането на полезните бактерийки. Също така търсачката на форума и кодовите думи "азотен цикъл" ще ти даде достатъчно намерени теми, за 1-2 дена четене.
8. Ако ще гледаш златни рибки може и без нагревател. Всичко друго пак проверяваш в нета или отново търсачката на форума за температурата, при която рибоците се чувстват най-добре. Също така прочети за съвместимостта на различните рибоци.
Поздрави и успех!
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

a__andreew

Здравейте колеги, моля за малко помощ относно режимите на работа за ехейм 3е с електроника  от бутоните на главата. Взех филтъра втора ръка и нещо не успявам да сменя режима, като търсих в нета инструкция, но не намерих тази информация .Благодаря предварително.

mushroom

Здрасти,
ето един линк за инструкции, тъй като не си споменал какъв точно 3е е канистъра.Там има за няколко разновидности 3е. За съжаление няма български в упътванията.
https://www.eheim-service.de/Kundencenter/Anleitungen/Aussenfilter/professionel3e
Ето ти и едно видео за 3е канистър на английски.

Ако мога по някакъв начин с езикови знания да съдействам пиши. Хващам горе долу немски и английски.
Успех!
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

a__andreew

Здравейте , всичките коипове във ютуб и рекламните от ехайм съм ги гледал,  но никъде не показват как става прехвърлянето от един режим на друг.  В момента съм го пуснал по някакъв начин на режим вълни,  но за малкия аквариум е неудачен. видях на една картонена кутия от филтър натиснати трите бутона и опитах няколко пъти ,  но не се получава.

mushroom

Здравей отново,
би ли ми казал точно кой е модела, за да мога да прочета евентуално инструкциите за специфичния модел - 3е. И живот и здраве да разбера ( - : та така де и да ти споделя, ако разбера как се превключват.
P.S. За изкл. на функция течение(леки вълни) натискаш копче "S" мин. за 2 секунди, докато светне жълтия LED. До 10 секунди след това, трябва да натиснеш веднъж копче "S", за да се изключи функцията.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

a__andreew

Здравейте, eheim 3e 2078 в инструкцийте накрая има на руски ,  но никъде не намирам това , което сте написали, като информация .  Благодаря за насоката.

niky


a__andreew


mushroom

Здрасти,
аз руски много много не разбирам и след 5 бири не ми се търси отново, ама от линка на niky, което намирам на руски май пак пише същото. *privet*
Та въпроса ми е... изпробва ли и дали работи или нищо не става?  ( - :
P.S. "Удерживать кнопку,,S" в нажатом состояниикак минимум 2 секунды до тех пор, пока жёлтый индикатор неначнёт мигать. В течение 10 секунд ещё раз нажать и удерживать кнопку ,,S" ."
Ей го вна.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

aquascaper

Здравейте,

Ако има собственици на Fluval FX4 бих е радвал на отзиви по отношение на представянето/работата и шума главно.Ако има и такива,които могат да направят съпоставка от първо лице и с други модели филтри,които притежават/али още по-добре.

Благодаря предварително :)

mushroom

Виж тук:
https://aquariumbg.com/forum/preporaki/startirane-na-240l/msg537051/?topicseen#msg537051
Колегата точно за FX4 е писал, че шуми. Но дано да се включи, за да ти даде повече инфо.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

Similar topics (5)

41427

Публикации: 11
Прегледи: 4731

29936

Започната от lomax


Публикации: 2
Прегледи: 3072

23157

Публикации: 8
Прегледи: 4515

5309

Публикации: 13
Прегледи: 8444