• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.06.2024 11:41

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Бързи въпроси на тема "Оборудване" - питайте.

Започната от Longanlon, 08.03.2007 22:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Peakone

Цитат на: zambo - 13.11.2009 21:57
Това , което е най -отгоре на снимката , се казва флейта . Монтирай я на изхода на филтъра .
Този маркуч го изхвъли . Не ти трябва .

В момента е монтирано, така че флейтата да е над водата... така е показано на кутийката и аз за това така съм я направил. Значи да махна тръбичките, които я изкарват над водата и директно без каквито и да е чаркове да е сложа на изхода, така ли ?

zambo

Сложи я под водата , защото иначе се чува ромоленето на водата . Кривките са сложени за удобство . Ползваш тези от тях , които ти трябват .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

Peakone


doychin

Здравейте,
Имам AquaEl Fan 3 Plus. Ползвам го повече от година и досега не съм имал проблеми. В един момент просто намали балончетата и няколко часа по-късно направо ги спря. Обикновено така се получава ако забравя да го почистя за повече от 3 седмици, защото имам много растения и лесно се задръства  :-). Този път обаче не се оправи дори и след почистването. Има ли причина да се притеснявам за нещо? Може ли да се оправи по някакъв начин? Знам, че балончетата нямат нищо общо с аерирането на аквариума, но все пак има ли някаква опасност за рибите. Важно е да кажа, че водата си циркулира през него напълно нормално, както преди.
Благодаря предварително!

vasso

В тази ситуация не виждам проблем за рибите. Може да го огледаш хубаво и да направиш опити с него в някои леген например. Много е странно просто така да спрат. Може да се е запушила тръбичката или нещо в него. Ако всичко е наред иначе не го мисли въздуха,не смятам че стои естетично като излиза настрани. :-)

suntsu69

Моя спира, като го потопя по-дълбоко. Вдигни го с 2 см и виж дали ще се оправи

doychin

и на мен ми е много странно.  Опитах да го вдигна малко , но няма ефект. Днес ще сменям вода и ще го извадя да го разглобя и да го сглобя отново, тъкмо отново ще проверя дали не се е запушил. Въпреки че, ако беше запушен нямаше да минава спокойно водата през него. Все пак ако на някой му се е случвало или има някаква идея от какво може да бъде да пише - ще съм много благодарен.

vasso

Ами ако има един черен накрайник, който стои на входа на тръбата за въздуха(стои извън водата) може да се е запушил.Провери хубаво всичко пак. :-)

cossas

Здравейте скоро си купих 100 литров аквариум с оборудване/помпа акваел пат мини 0-400 литра на час и нагревател 75 вата/  след като пуснах рибките забелязах че по тях има малки балончета.Вьзможно ли е да е силен вьздуха?Интересува ме растения които не се нуждаят от цо2. Благодаря ВИ предварително.

niky

Не разбрах къде са балончетата, по филтъра и нагревателя или по рибите.
Балончета по нагревателя и т.н. има обикновено след като е сипана нова, не престояла 24 часа вода.


cossas

Малки мехурчета по рибите 4-5.Водата е сложена преди 3 дни и тетра aqua safe.А за растенията???

vasso

Рано си пуснал рибите. По-непретенциозни растения като анубиас, валиснерия, криптокорина не се нуждаят от CO2, но това не означава ,че не биха се развили добре с него, напротив. :-)

bezinka

Искам да попитам дали задължително трябва да има помпа в аквариума?За сега рибките си живеят нормално само с нагревател.

stenli

Ако няма растения, трябва да има помпа. Ако има растения, може само с вътрешен филтър. Засега си живеят добре предполагам, защото аквариума е напълнен скоро и водата в него е още "свежа".

bezinka

Ами благодяря за инфото.Растенията са доста.Тези дни ще купя и филтър.

Similar topics (5)

27266

Публикации: 0
Прегледи: 4254

58566

Публикации: 27
Прегледи: 14104

33892

Публикации: 72
Прегледи: 27332

1405

Публикации: 53
Прегледи: 15569

41427

Публикации: 11
Прегледи: 4834