• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
17.06.2024 13:13

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Бързи въпроси на тема "Оборудване" - питайте.

Започната от Longanlon, 08.03.2007 22:12

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

kamos

За този размер бих го направил с няколко металхалогена. Грубо казано един метал халоген покрива 60*60 см. Съмнявам се т8 36 ватовите да смогнат. Така и не разбрах какво ще се гледа вътре де, но щом обсъждаме рефлектори, най-вероятно ще има растения.
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

bohemeood

Растителен ще да е но с не много претециозни видове - криптокорини папрати мъхове лимончета разни   всякакви все пак на това дъно имам да засаждам толкова много.....

Sofie

 Имам въпрос относно филтър, чиито дебит е по-голям от препоръчаното.
По независещи от мен причини се сдобих с вътрешен филтър с дебит 700 литра на час. Проблемът е, че аквариумът ми е 100 литра. Според вас може ли да си остана с този филтър, при положение, че растенията ми са бързорастящи и нямам намерение да ги развивам повече?

Nikiengi

Този филтър си е за този аквариум и не трябва да го сменяш.  :-)

Sofie

Нали попринцип филтърът за този аквариум трябва да е с дебит 400-600 литра в час, затова си мислех, че е малко множко.  :-)

bohemeood

И аз мисля че е множко а за моя 1000 литров аквариум какъв съвет ще дадете ориентирал съм се към канистър вероятно 2 ще трябва да са ?

Daering

Помисли за някой промишлен филтър. *CRAZY*
"Не е задължително да има смисъл във въпросите.
Това е задължително само за отговорите."


Сюзън Смърт

nikolaytoshev

Не знам какво мислиш да гледаш вътре, но смятам, че 2 канистра с дебит по 2400 литра на час ще те оправят. Вече от тук нататък само марка да си харесаш. Все пак не знам какво смяташ да гледаш вътре.

Genadig

Не съм доволен от фан мини плюс, препоръчайте ми друг филтър за 40л аквариум с неонки за сега...нещо по силно, качествено? И въпреки всичко голяма цапаница е в аквариума..


Лампа тип пура 8w добро осветление ли е за аквариум със златни 130л?
Знам знам...от истината боли и за това не ме харесвате...Много истини казах... :)))))

bohemeood

Това последното звучи зле погледни калкулатора за осветление иначе на рибата и е все тая дали 8 или 36 вата 40 литра вода и трябват само на тази .... незнам колегите какво ще кажат  но за 40л. слагаш една гъба с камаче и въздух и си ти ... вероятно прехранваш и от там е бозата..

Genadig

Знам знам...от истината боли и за това не ме харесвате...Много истини казах... :)))))

stanislav89


niki_v

145/60/55- 480л.
1. Labidochromis caeruleus  20 бр.
2. Melanochromis-Maingano 11бр.

evo

Здравейте,

От къде мога да си закупя (за София става дума) шлаух 12мм, трябват ми и тройници, също и тройници с кранчета ще е още по добре и само кранчета . Искам да направя на външния филтър отклонения през, които да сменям водата, а не да разбутвам всичко. Също да удължа сифона и други подобни.

Предварително Благодаря.

bohemeood

Форекс ходих и гледах - подходящ е за много малки аквариуми има едно линекс мисля в същия склад пак е вид разпенено пвц но е със значителна преднина пред това ... не се огъва има различни дебелини леко е и др.. режат го на место лично аз от варна пазарувах има и лепило моментно върши ненормална работа направих 2 капака за 2 часа на моя 1000 литров.

Similar topics (5)

49074

Публикации: 10
Прегледи: 5719

27987

Започната от Genadig


Публикации: 10
Прегледи: 5832

41065

Публикации: 17
Прегледи: 8615

21105

Публикации: 1
Прегледи: 3081