• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
08.06.2024 18:08

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

AquaEl Fan 2?

Започната от zmeq, 26.01.2005 04:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Живко

това при мен абсолютно не е така.вероятно ако имам проблем с дунапрена на следващия си филтър ще се възползвам от съвета ти.но с тази фирма приключих.
филтъра е много шумен и не става.мен не ме дразни,но не мисля че на рибите ще им е добре. не обира добре финния боклук.каква ми е ползата ако реша или ми се налага да ползвам храна която цапа много,после да чакам FAN 3 да се натутка.пълен абсурд.
може би защото моя е по-голям FAN 3,затова и да е по-шумен.
между другото вече сложих един от по старите си филтри,въпреки,че е някаква куча марка и е доста по-малък съм по-доволен.
Никой не се е родил научен.

Динко Сл.

Значи и FAN 3 не е шумен, и него съм го позвал. Спри или намали въздуха и ще видиш разликата. А сега когато аквариумите са "живи" проблема с дребните частици го нямам. Това което споделих беше да прецени zmeq
какво да прави с едрия дунапрен а не да те убеждавам (Живко) да не се оплакваш от помпата. Все пак всеки сам избира. :D

NikolaV

Цитат на: "Живко"филтъра е много шумен и не става.мен не ме дразни,но не мисля че на рибите ще им е добре. не обира добре финния боклук.каква ми е ползата ако реша или ми се налага да ползвам храна която цапа много,после да чакам FAN 3 да се натутка.пълен абсурд.
може би защото моя е по-голям FAN 3,затова и да е по-шумен.
между другото вече сложих един от по старите си филтри,въпреки,че е някаква куча марка и е доста по-малък съм по-доволен.
Имам и Фан-1 и Фан-2. За аквариумите за които ги ползвам са идеални и абсолютно безшумни. Махнал съм им маркучетата за въздух разбира се. Имам и един Турбо 650, който е с мощността на Фан-3 и той е абсолютно тих. Ако твоя шуми без маркучето за въздух, значи нещо не му е наред. Ако е така опитай да го смениш - току виж стане  :wink:

Живко

маркучето за въздух въобще не съм го слагал.ще се пробжам да го сменя.
Благодаея за идеята.
Никой не се е родил научен.

chaykov

е добре де като махнеш маркуча въздух кой ша вкарва в тоз аквариум или не е проблем ?
Англиски форум : питаш нещо и ти отговарят. Руски форум : питаш нещо и в замяна също те питат нещо.
Български форум : питаш нещо и всички се впускат да ти обясняват колко си тъп!



https://s1.postimg.org/43tluyw8fj/aqua.jpg[/url]

Boby_

Цитат на: "chaykov"е добре де като махнеш маркуча въздух кой ша вкарва в тоз аквариум или не е проблем ?

Кислородът се разтваря във водата най-вече през повърхността. Този, които "влиза" през мехурчетата, е незначително количество поради незанчителната им площ.

martinis

Привет, и аз от няколко дни съм с чисто нов Фан 2. Предишният ми беше Фан1 или Фат? Така поне пишеше на филтрите на АкваЕл отпреди 7-8години. И аз имам същите притеснения, че гъбата е много малка и едропореста, но от друга страна не бих си сложил някаква друга. Все пак, АкваЕл може и да не е Ехейм, но не е и за пренебрегване. Имат вече традиции, поляците.
Доволен съм. Прочетох някъде тук, че имало възможност за активен въглен да му се постави. Някой ползва ли го така с въглен? Питам, защото не ми е съвсем ясно с какво активния въглен ще подобри толкова водата в аквариума ми?

Pac

Днес и аз си купих въпросния AquaEl Fan-2. Стори ми се малко скъпичък (35 лева). Такава ли е цената му по принцип или съм се попрецакал? А и дали съм направил добър избор, при положение че аквариума ми е 84 литра (реални около 70)?

zmeq

Цената е долу-горе тая. Можеше и Фан3 да вземеш. Всичко зависи от това колко риби и растения има, но това е обсъждано вече ...  :lol:

Longanlon

мда.

Ако искаш да подобриш работата му, можеш да махнеш долната част, да залепиш една тръбичка около 10 см и да набучиш един от тия големите дунапрени, които се използват за помпичка. Аз така съм направил с моя.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Trobata

Аз съм с FAN1 и съм много доволен. Аквариума е 50л и филтъра работи на МАХ. Вижда се че върти водата. Ама пък е идеално чиста. Преди го бях купувал за един 100л аквариум ама го спуках и не ми се даваха пари за друг и ги го оставих.

Pac

Сложих филтъра в аквариума тези дни (нали всичко е на враца и само през уикенда съм при аквариума си) и ми се струва прекалено силен. Горките склаларии имат сериозни затруднения с плуването. Затова съм го намалил почти на минимум, така е поносимо. Иначе водата стана голяма чорба в началото. Всичките боклуци по дъното се вдигнаха. За два дни се поизбистри, но още има разни гадости. Притеснява ме, че на повърхността се образува някъв мазен слой и не мога да си обясня от какво е. Може да е именно от отпадъците по дъното, които се "разджуркаха", но малко ме съмнява. Иначе онзи ден купих храна TeteaMin, но пакетчето беше малко скъсано и люспите се бяха навлажнили. Като я дадох на рибите нещо не я харесаха и остана неизядена, може от това да е мазното. Така или иначе, поне засега, с новия филтър аквариума изглежда значително по-зле отколкото с "добрата стара гъба", но се надявам всичко да се оправи до седмица.
Между другото забелязах, че филтъра смуче вода и покрай копчето за регулиране на потока. То дупчиците са малки там, но все пак... Нормално ли е това?

EDIT: Въпроса ми за мазнотията беше тъп, намерих си отговора в FAQ. Извинявайте че ви занимавам с глупости!

Similar topics (5)

56698

Започната от mitaka_22


Публикации: 4
Прегледи: 3104

45325

Публикации: 2
Прегледи: 2445

27623

Публикации: 4
Прегледи: 6415

1780

Започната от zariio


Публикации: 15
Прегледи: 7514

46142

Започната от erho


Публикации: 0
Прегледи: 1703