• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.07.2025 07:39

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Самоделен "Нано-канистър"

Започната от Viden S.S, 13.05.2013 22:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Viden S.S

Здравейте,
тъй като след седмица и нещо ще ми бъде доставен външен канистър днес пробвах да направя нещо от вида на канистър с шишенце от кислородна вода (знам, че е опасно да се ползват, но беше празно, а и го държах пълно с вода ден-два и сума ти плакнене още понесе, както и да е - очаквам да бъда доста критикуван  :-) ) та прикачам схемичка да добиете представа за какво иде реч:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi42.tinypic.com%2F2wchcmp.jpg&hash=041ef16cb7ac1d3f8601cab789645755f1fade31
Естествено дъното на шишенцето не е пред входа на помпата, просто гледах схемата да е по-сбита.

Пускам малко снимки за да се види и как седи в аквариума. Не е подредено, защото си играя цял ден и си измислям разни глупости.. Ще прибера маркучите по някакъв начин да не са в средата на аквата.

:-D  :-[
Дупките по капачката не играят в този случай.. правих опит за пречистване с въздух за да видя все пак какво ще представлява, но заема повечко място заради сивата гъба и на всичкото отгоре и пльока като излизат балончетата.. абе честно казано не ми хареса.
Помпата си изпомпва доста водичка като за 12V, взел съм я от едно малко фонтанче. :-)
Просто харесвам да си правя експерименти и в този случай като за този малък аквариум (35 литра) тази филтрационна система ми се стори интересна, въпреки, че е загуба на време.  *PARDON*

Nikiengi

Нищо, което развива уменията ти не е излишно!
А за "канистърчето" каква е идеята? Ако е само за механична филтрация правилно си поставил гъбата, ако искаш да има и биологична, първо се слага гъбата, а после керамиката по пътя на потока на водата, макар че при този малък обем е трудно да реализираш биологична. Опитай с поилка за зайци, хамстери.  :-)

miTko

Шишенцето от кислородна вода изобщо не е опасно. Сега не мога да се сетя за шишенце, което да е по-безопасно от него. Иначе това, което си направил заема повече място от малък вътрешен филтър и върши на практика същата работа.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Viden S.S

Напълно съгласен съм, че заема повечко място в сравнение с вътрешен, но заема по-малко място от предишната моя измишльотина, а пък и сега гледам да спестявам за оборудване на 200-250 литров. Ако вдигна помпата високо до шишето няма да е добра циркулацията и пречистването вероятно. Не мисля, че това мое "изобретение" върши същата работа като фабрично изработен вътрешен филтър - напротив, даже мисля, че не пречиства толкова добре водата.
Благодаря за идеята Nikiengi, евентуално ще опитам и с тях!  :-)

Similar topics (2)

60195

Публикации: 21
Прегледи: 7151