• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.06.2024 20:30

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

200-250 лева бюджет за аквариум

Започната от Kocetosl, 13.01.2010 17:29

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

vasso

Може би само филтърът ще натежи в цената значително. Иначе ако можеш го направи по-голям. Ще имаш по-голям избор на риби. :-)

Kocetosl

Цитат на: cbr - 13.01.2010 23:30
Човек се занимава със своето хоби в свободното си време,не вярвам някой да бяга от работа за да си залепи аквариума  ;-)
200-литровия ще ускъпи нещата от към по скъп филтър ,с по голям дебит!
Защо не разгледаш тази обява,мисля че офертата си заслужава.
http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,22569.0.html
Понеже искам да е новичко аквариумчето 8-) 
А относно свободното време в момента разполагам с доста такова ,работата ми е кажи речи на повикване и съм свободен почти през целия ден в моя случай не бих си смятал труда и изгубеното време по направата на аквариума дори това би ми позапълнило и без това скучното време в което нямам какво да правя а и наистина удовлетворението ще е по-голямо,окончателно решавам да си спретна едно аквариумче по мои вкус само че бих предпочел стъклата да ми ги залепи някой друг със стаж в областа по едно време ми се мерна едно момче от Сливен което спомена че е рязало стъкла и е лепило аквариуми може да се свържа с него да речем за да ми залепи стъклата не вярвам за едно лепене да ми поиска повече от 20-тина лева.

barabata

Цитат на: cbr - 13.01.2010 23:30
...
200-литровия ще ускъпи нещата от към по скъп филтър ,с по голям дебит!
Защо не разгледаш тази обява,мисля че офертата си заслужава.
http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,22569.0.html

Да така е - големия ми аквариум - д97/ш57/в50 по външни размери 270 литра иначе полезни около 250  като стъкла излезе около 120-130 лева от 10 мм стъкло със фаски дори и на укрепването . Хубав силикон е под 10 лева тубичката. Цените на нагревателите не са много различни за различните ватове. Ще се вдигне обаче цената на почти всичко друго. И на аквариума, и на осветлението, и на филтъра. Ако обаче работите ги правиш с търпение и не много скоростно докато стигнеш фазата на стартирането на аквариума може и още пари да заделиш или да речем да го стартираш само с 5-6 рибки и някакъв китайски вътрешен филтър за 25 лева и след някой друг месец да си отделил достатъчно за канистър.

Относно обявата аквариума е с размери (цитирам)"80см,висок 60см,широк 35см "- това не е подходящ аквариум за смесен или растителен. За цихлиди добре, ама за друг ... Имал съм аквариум широк 30 см и буквално нищо не може да наредиш по дъното като растения. Отделно моя беше висок 50 см и бърках до лакътя за да стигна до дъното - постоянно си мокрех ръкавите. За 60 см първо че няма с какво да го освети добре и второ ако е на по-висока поставка за да бърка вътре ще трябва да се качва на столче/стълбичка и с някакви дълги шипки да бърка вътре. Аквариум не по-висок от 50 см може с почти всякакво осветление като вид да осветяваш. Дълбоки аквариуми само с металхалид.
По-добре е да е широк аквариума да може спокойно да си нареди корени , камъни или само растения както му е кеф на човек и да има място къде да се развиват. Високите и тесни аквариуми са ми скучни на мен. Аз обичам растенията.   
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

discus

Цитат на: suntsu69 - 13.01.2010 23:22
Аз мисля, че набутването за техника е доста излишно, особено за нагревателя. Китайските са 3-пъти по-евтини и не са по-лоши. А дори и да се скапат, 10-15 лева се прежалват много по-лесно.

Недей да даваш такива съвети моля те, ако гледаш риби за общо 10 лв. може и да се съглася въпреки че няма да ми е приятно да бръкна в аквариума и да ме разтресе тока. Но при риби струващи колкото аквариума, не е хубаво да играем на тото. Има не е един случай на сварени риби от прекрасни нагреватели китайски и други не дотам известни марки от едфтините. С нагревател на реномирана марка това също може да се случи, но процента е доста по малък.

nidkolio

Загубено време е сложено в кавички, точно защото е относително колко е загубено. А и както казах удоволствието да си го направих сам е голямо.

Напълно съм съгласен с Дискус за марковите нагреватели, цената е 2 пъти по висока, но за сметка на това в 99% от случаите го ползваш 5 години докато е гаранцията без никакви проблеми, че и след това...

Аз мисля за филтрите и другата техника по същия начин, но там като чели не съм толкова прав. Аз лично не бих си купил некачествен филтър без гаранция за 50% от цената на един Сера или Ехеим...
Но това е мое мнение, всеки си намира ценовия обхват според финансовите му възможности
https://www.youtube.com/user/ZoomagazinPetPaw Полезни клипчета

suntsu69

Ако рибите са живи, ток не може да те разтресе. Ако нагревателя е подбран правилно, няма да ти свари рибите. Статистиката кои се развалят и кои - не ,може да я направи някой, който ги продава. Другото е чесане на езици. Същото като с колите - немските коли били най-най. А такситата - все корейски. Защо ли?

Vannkata


suntsu69

Имаше преди 2-3 дена една темичка за качеството и гаранцията на филтрите Сера...

discus

Цитат на: suntsu69 - 14.01.2010 09:54
Ако рибите са живи, ток не може да те разтресе. Ако нагревателя е подбран правилно, няма да ти свари рибите. Статистиката кои се развалят и кои - не ,може да я направи някой, който ги продава. Другото е чесане на езици. Същото като с колите - немските коли били най-най. А такситата - все корейски. Защо ли?

Помолих да не даваш такива съвети които се крепят на компонента цена, а не да не изразяваш мнение. Аз лично се обосновах защо не бих сложил ефтин и незнайно каква марка нагревател. Твоят единствен аргумент май е цената. Има и колеги които са изпитали гадното чувство от "хубави" нагреватели виждайки сварените си риби.
ЦитатА дори и да се скапат, 10-15 лева се прежалват много по-лесно

п.с. В крайна сметка всеки си решава какво да ползва. *DRINK*

dok70

Цитат на: suntsu69 - 14.01.2010 09:54
Ако рибите са живи, ток не може да те разтресе.
В това си твърдение никак не си прав /както и за колите, ама това е друга тема ;-)/!
Може да те тресне и още как...
Винаги си изключвайте нагревателите, били те и маркови, като бъркате!
:-P
Лично аз ползвам марката Minjiang, китаец и съм изненадан от добрата му служба.
С 5 такива за 2-3 години и съм нямал ядове, за сметка на това 2 "маркови" изхвърлих.
Та отваряйте си очите като пазарувате!
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

Kocetosl

Чудя се сега какъв размер да е аквариума искам да е около 120-140 литра,размерите му трябва да са подходящи и за осветлението което ще се постави по-късно разбрах че лум.лампи са с размери 60-90-120 см. Предполагам ако избера размер на аквариума 70 см. дължина тия тела от 60 ще паснат идеално с 2-те фасунги от страни.също широчината ми се струва важна ако е 45см.би трябвало да се съберат 4 лампи в капака по късно нали?Тоест ако аквариума е 70дъл.45 шир. 40 вис.как ви се струва това са 126 литра 4лампи по 18 вата биха ли стигнали при положение че няма да се гледат мн.притенциозни растения вътре?Трябва да реша какъв да е размера за да започнем изработването на шкафа,има ли и други неща с които трябва да се съобразявам при определянето на точния размер?

cbr

Моя е почти същия- 70/50/40,докато търсех лампи обаче се оказа, че Т5 луминисцентни пури 60 см. няма  =-O има 56 см.
Ако са Т8 няма проблем,на тая дължина ще паснат идеално,колегите тук в форума определят осветление от 0,5 вата на литър за средно,има и много полезна табличка какви точно растения можеш да гледаш с такова осветление,ще видя ако мога да изкопая линка да го постна.
За височината,според мен по добре да е 50 см.,не е много висок за обслужване,а аз съм и с дълги ръце :-D,още повече че ще имаш и поне 5/7 см грунд,а и аквариума няма да е пълен до ръба с вода .

Асен Евгениев

Цитат на: Kocetosl - 13.01.2010 23:10
Мерси за изчерпателния отговор Бараба  :-)  .наистина най-добре и най-удовлетворен ще съм ако си го направя сам с малко чужда намеса ,но веднага ми идва нова идея на ум вместо аквариума да е 100-тина защо да не е 200 литра доста по скъпи ли ще са филтъра и нагревателя за 200 литров аквариум спрямо 100 литров?
Ако си направиш 100-литров, само след 2-3 месеца ще ти се прииска 200-литров. Затова скачай смело на
големия. Така или иначе няма да направиш и стартираш аквариум за два дена. Доста ще се проточи във
времето и ще го оборудваш постепенно.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Kocetosl

Тук в Сливен намерих един майстор който взима по 45 ст.на литър но работи само с 6мм. стъкло това добре ли е като цена? Мисля че ако тръгна да си го лепя сам при положение че никога не съм се захващал за такава работа главоболията ми ще са големи и няма да спестя кои знае колко пари става въпрос за аквариум 70/40/45 тои  ми иска 56 лева мисля какво мислите за цената?и 6мм.стъкло добре ли е за тоя 126 литров аквариум?

Vannkata

За този литраж 6мм е отлично, и цената е прилична.Офертичката е много добра :)

Similar topics (5)

12357

Публикации: 5
Прегледи: 3910

41624

Публикации: 5
Прегледи: 3728

35870

Публикации: 8
Прегледи: 4185

31338

Публикации: 11
Прегледи: 9547

57476

Публикации: 11
Прегледи: 3866