• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
05.06.2024 05:47

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Външен филтър от кофа

Започната от kraltchev, 05.05.2006 00:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

niki_s

Да май така излиза. Ами засега ще се въздържа докато неизмисля нещо друго.

niki_s

Така мисля да си направя външен филтър като този. :D  http://lis.aqa.ru/
Но на мене маркуча от шишето с мая ми е свързан към помпата, а нея като я сложа вътре във тази кофа какво да правя маркуча за Со2. Искам да продължа да пускам, но как и къде да го сложа. Аз лесно мога да сложа камъче на края и да го пусна на дъното, но как да го разпръсквам по целият аквариум? :(

NO CARRIER

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

niki_s

Да, но нещо неможах да пусна линк

itilien

И аз мислех да си направя такъв филтър, но се отказах поради следните причини:
При тръба с диаметър 110 да кажем, каквито се намират трудно ще се постигне голям обем на филтъра без да стане много висок. Освен това аз лично такива тапи не видях в близките ми 2 магазина. Мога да кажа колко струва един такъв елемент (тръбата с каналите за уплътненията) - 4 - 4,30 лв. Трябва да се сложат поне 2 такива. Освен това проблемни до известна степен ми се виждат щуцерите, въобще това закрепване и вътрешни тръбопроводи са зор работа. Освен това е проблем уплътнението.. не зная изобщо колко сигурно уплътнение може да се постигне и със сигурност ей така не бих си го оставил в стаята.. Трябва да се предвидят и кранчета за спиране на водата, които са доста скъпи. Абе като цяло ми се вижда прекалено трудна работа, и не се знае дали ще е успешна.

niki_s

Добре а кой да си направя ( с вграден вътрешен филтър)

itilien

Ами въобще всякакви варианти за външни филтри с подръчни материали май не са особено приложими. Поне докато не се намери нещо което да се затваря плътно и сигурно - примерно с резба.

niki_s

А има ли такива тръби на резба?

niki_s

Добре ако все пак си направя такова нещо?
http://www.bgphoto.net/request/photo/7500/32888/2388747/.jpg
Диаметър на тръбата 150 (ако има такива тръби ако не около този размер) висок 400. От зеленият маркуч влиза водата от аквариума качва се нагоре по филтъра минава през вътрешният филтъра той я избутва обратно в аквариума вече чиста. Ще го уплътня по някакъв начин (със силикон или нещо друго ще измисля). Дали ще стане по този начин? :?

itilien

Ами то е все същото - основните проблеми са фитингите и затварянето. Силикона не хваща в пвц мисля, така че няма да можеш да го ползваш за лепене. Трябва да ползваш лепило за ПВЦ. Само че остава проблема с отварянето. Това нещо трябва да може да се отваря много лесно за да се чисти, а аз не виждам такъв начин.

niki_s

Добре дай някаква идея все пак как може да стане отварянето. Дали има тръби с резба ако има значи филтъра е готав. :wink:

itilien

То ако имаше тръби с резба и аз щях да си направя :)... Единствената резба която съм виждал по ПВЦ тръби е на елемента наречен "ревизия" който представлява един Т образен тройник. Частта която се отклонява е с резба и има капачки за нея. Аз ако имах идеи как да стане с материалите, които се намират по магазините вече да съм го почнал :)

niki_s

Ами довечера ще говоря с баща ми и тоx да си каже мнението, но мисля, че все пак ще се пробваме да направим Не вярвам от  "чертежа"  който дадох тези неща да ми излезе повече от 20-тина лева. :?  а баща ми е много добър с тези работи и знае много нища и е доста изобретателен и мисля, че ще успеем да сътворим нещо.

Благодаря ти все пак.

А все пак ако има някой от форума който си е направил сам филтър нека се обади, няма де е лошо и да каже как го е направил. :wink:

itilien

Абе то и аз съм добър и изобретателен, ама ей на, сума време го мисля и нищо подходящо не виждам. Все пак не бих сложил нещо дето може да протече на втория ден и да изтече аквариума през него.
Мисли и за обезвъздушаване и кранове. Ако няма кранове ще е зор да се чисти, трябва да вадиш маркуча от аквариума, само че това пък ще те затруднява после, защото пак ще трябва да се обезвъздушава.

niki_s

Ами добре а как мога да го оплътна, за да непротече. И все пак виш, че всички снимки са еднакви. Демек затварянето е едно и също. Е щом всеки един го прави така значи не би трябвало да има проблем. А за крановето няма ли да стане с такива обикновени? :?  Защо да не ставе?

Similar topics (5)

32563

Публикации: 19
Прегледи: 10165

2487

Започната от kraltchev


Публикации: 14
Прегледи: 9215

26213

Публикации: 2
Прегледи: 2314

16998

Публикации: 4
Прегледи: 3037

51880

Публикации: 5
Прегледи: 6801