• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

18.07.2025 02:54

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Трябва ми съвет

Започната от salamandar, 25.02.2012 19:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

salamandar

Мисля че тука трябва да отправя питане.Значи става дума за 2 проблема,единият го реших той по-скоро беше леко дразнещ.Става дума че се е получило изкривяване на стъклата които държат стъкленият капак,поне аз така си го обяснявам.Там залепих черно фолио и се реши проблемът,малко гадно но няма как.Другият който си ме дразни е че капака който ми го направиха почна да ляга много,и и се получава голям процеп между капака.Пробвах много неща,фолио лепих,слагах гума,отделно към нея пак лепих фолио,пробвах и с забравих как се казва една така дето се използва за изолация на вратите :) малко глупово прозвуча ама няма как.И пак не стана,факта че свети ме дразни много.Получи се на 3-4 ден ако не се лъжа,нз от какво е правен капакът но явно отоплението от пурите го топлят много и той подава.Направен е плъзгащ и е много неудобен Понеже и стъкленият ми капак е плъзгащ,и когато сменям вода или бъркам в аквариумът се налага да махам 1-ят капак после стъкленият и чак тогава вече бъркам в аквариумът.Мога да опитам да си направя сам друг така както искам аз,но трябва да прежаля този понеже съм дал пари за него и дефакто ако направя нов тоя ......какво да го правя.Ето и снимки на капака,стари са но няма промяна,единствено светлината си става малко по-голяма.

Тук е без капакът все още
А това е капакът в денят когато го взех
А тук вече свети та се къса

Та какво да правя,да прежаля ли парите за него и да си направя нов сам, или да се опитам да оправя проблемът?

Ribarche

Щом си плащал за него  се свържи с човека , който ти го е направил , да си оправи дефектите в изработката .

paolo6481

Аз пък от снимките нещо не схващам коя е подвижната част.Там където е сниман капака отвътре предполагам че се плъзга тази част на която все още няма лампа.На снимката обаче където аквариума е сниман с капака виждам една по-висока част.Там лампата ли е?И ако е така то ниската част ли се плъзга?Също не мога от снимката да преценя коя част е огъната за да пропуска светлина-горната ли или долната.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

stanislav89

Както е казал колега, търси човека които ти го е правил и да си отстранява дефектите или да ти върне парите, ако ли не направи му една рекламация и проблема ти е решен. Ако искаш разгледаи раздела направи си сам там има доста идеи за капаци които сам можеш да си направиш.

salamandar

Проблемът е с подвижната част която се плъзга при отваряне,тази част е увиснала много,и никакво фолио или тем подобно неща непомагат.Като се прибера в понеделник ще му мисля.Но май ще си направя сам един а тоя го прощам на майстора да си го пази.Пари неща.

п.п Да тази част на която няма пури,тя е подвижната и е увиснала.И се образува процеп от 2-3 мм който ми се набива яко в очите.Образува се един вид дъга от единият край към другият,като цяло капакът е хубав но нз защо е направен така.Както и да е,ще си правя сам капак.

paolo6481

От тежеста и от нагряването увисва.Можеш да му лепнеш отвътре една алуминиева П-образна лайсна за да не се огъва.Но проблема с неудобното обслужване остава.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

Peza

Аз не мога да разбера кое и как е подвижно в този капак. Плъзгаща се ли е плоскостта или се повдига. Ако се повдига за да избегнеш провисването трябва да го усилиш. Какато каза paolo6481 една П образна алуминиева лайсна върши тази работа. Та така, и аз ще те посъветвам същото. Вземи си П или L образни и оребри подвижната част на капака по дължина, но това е при положение че се повдига, ако се приплъзва ... няма да можеш да го отваряш ами пак трябва да махаш целия капак.

Ако можеш направи още някоя друга снимка с отворена или полуотворена подвижна част на капака за да е по-ясно, да могат хората по-лесно да се ориентират.
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

Асен Евгениев

Режеш 3 сантиметрова ивица и я лепиш перпендикулярно в края на плъзгащия капак. И процепа
ще бъде закрит, няма да ти свети.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

salamandar

Проблемът е решен, аквариумът + капака си намериха нов собственик, а трябва да се сдобия с нов.Ще видим как и какви оферти ще се намерят.

Асен Евгениев

Значи от съветите ще се възползва новия собственик. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

радо80

Цитат на: salamandar - 29.02.2012 16:23
Проблемът е решен, аквариумът + капака си намериха нов собственик, а трябва да се сдобия с нов.Ще видим как и какви оферти ще се намерят.
ами внимавай да не допуснеш същата грешка втори път

salamandar

Като стане време за капак, вече сам ще си го правя.Видях как е направен този и знам какъв искам да е моят.Очертава се да съм си с моят аквариум така че ще се прави нов капак с повече осветление.

Similar topics (5)

45184

Публикации: 11
Прегледи: 9328

4915

Публикации: 16
Прегледи: 20382

44962

Публикации: 2
Прегледи: 2520

25866

Публикации: 6