• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
17.06.2024 07:13

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

схема за СО

Започната от stanko, 26.02.2005 23:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

WOLF

Сигурен ли си в това което казваш или са предположения. Може би си прав, но на мен ми е трудно да си го представя, та нали перката се варти постоянно, при това с висока скорост, няма логика точно по нея да се залепят. А и не съм сигурен че ваобще до нея ще достигнат неразтворени мехурчета, според мен много по-вероятно е да се налепят върху керамиката (което може да се окаже още по-голям проблем) отколкото верху перката. Но дори и да не намеря обяснение на въпроса си, съм сигурен че този метод определено има недостатъци, защото иначе нямаше да се продават грозни реактори, който трябва да слагаме в аквариумите си.
There are only 10 types of people in the world. Those who understand binary code, and those who don't.

tishovsx

Направи си като моя...не е грозен и разтваря СО2 на 100%...
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

77

какъв е твоя :?:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

tishovsx

Ето , тук се вижда над флейтата.... :wink:

http://aquariumbg.com/forum/viewtopic.php?t=1346
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

dido

Цитат на: "WOLF"Сигурен ли си в това което казваш или са предположения. Може би си прав, но на мен ми е трудно да си го представя, та нали перката се варти постоянно, при това с висока скорост, няма логика точно по нея да се залепят. А и не съм сигурен че ваобще до нея ще достигнат неразтворени мехурчета, според мен много по-вероятно е да се налепят върху керамиката (което може да се окаже още по-голям проблем) отколкото верху перката. Но дори и да не намеря обяснение на въпроса си, съм сигурен че този метод определено има недостатъци, защото иначе нямаше да се продават грозни реактори, който трябва да слагаме в аквариумите си.

Сигурен съм. Както писа 77, шума на канистъра се увеличава доста когато вътре има мехурчета въздух. По мои наблюдения дебита също пада, поне 2 пъти. И това е в случай, че мехурчетата са попаднали в канистъра при чистенето на филтъра, т.е. нови мехурчета не влизат от другаде. Канистъра "изплюва" мехурите след доста време - поне 10-20 минути.

Ако сложиш реактор преди него, СО2-то едва ли ще се разтваря напълно. Неразтворените мехури ще се трупат постоянно около перката и дереджето ще е по-зле отколкото това, което аз съм наблюдавал.

penchod

Извинявам се за може би тъпия въпрос, ама понеже от вчера съм го ударил на кулинария...
Та въпроса е следният, какво ще стане ако сипя в аквариума малко газирана вода(не от тази с лимон) тя нали е предозирана с СО2, та ако сипя 100мл. в аквариума ми от 110л. няма ли да се разтвори във водата и да се усвои от растенията?
Сори за офтопика!

dido

Може, ама как ще уцелиш дозата? Ако имаш риби, рискуваш да изтровиш всичко.

BLKnight

За съжаление не става. Излита почти веднагически (пробвано! :( ) Трябва да сипваш примерно по 50 мл всеки час...

Мая и захар... или фабрична бутилка - тва е...

kraltchev

Wolf,

От 3 години вече правя така - пускам мехурчетата във филтъра.  Има 3 проблема с такава постановка:

- Някой, но не всички, канистрови филтри акумулират газта и не само почват да шумят но и могат да почнат да работят на сухо.  Ехеимовете правят така.  Триенето на перката на сухо моэ да разтопи пластмасата около нея или да пукне керамичната ос.

- Излишните мехурчета се изхвърлят от филтъра в аквариума и водата да не излгежда абсолютно прозрачна.

- Във филтъра живеят бактерии които обичат кислород.  Да помпиш СО2 там е общо взето да ги душиш. Те пак си работят по вредния амоняк ама по-бавно.  Това не е особен проблем в старт установен аквариум, но в нов може и да е.

И все пак въпреки нещата описани по горе от мой опит виждам че няма особени проблеми - стига филтъра не остава сух.

--Николай

Similar topics (1)

11993

Публикации: 11
Прегледи: 13059