• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

16.06.2025 05:46

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Въпрос за стъкла

Започната от FaLLen`, 25.02.2009 00:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Black Adder

С течение на времето, стъклата малко или много се деформират. Даже има вероятност, още при рязането половината да ги хвърлиш.

barabata

Както си решиш. Може и да са читави стъклата. Може и да не са ....
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

FaLLen`

Ще опитам .. и ще го оставя в банята ... няколко дена за проба ... ако ша се пръска .. да се пръска там ! :)

Деян

После му осигури хубава подложка, все пак са си стари стъкла, дъното трябва да е на меко.

FaLLen`

Еммм ... мислех за стиропор 10-15 мм ... и нещо като мокетче отгоре :) Става ли ?

morriddin

И да е с нови стъкла подложката е задължителна. Слагай му 2 см. термоизолация, ще ти свърши работа отвсякъде! *THUMBS UP*

Деян

Аз слагам стереопрор и отгоре някоя стара ненужна хавлиена кърпа.

rumenb

Пълненето на аквариума в банята не е добра идея без подложка. Преди седмица счупих дъното на новия аквариум, като до напълнин в банята и беше сложен в/у ПДЧ плосткост. Наклона на пода в банята ... и ново дъно.

Цените поне в Бургас ... няма на едро, надребно.

10 мм. 38 лв./кв.м
8 мм  35-6 лв./кв.м
6 мм 32-3 лв.кв/кв.м

взимат и по 2.6 на линеен метър за обработка( заобляне на ръбовете и заглаждане).

barabata

6-тицата е убийствено скъпа. Наскоро поствах една ценова листа от един голям склад във Варна и там цените за 5-тица и 6-тица беше една и съща - 16 лева на квадратен метър. 8-ца нямаше а 10-ката я дават за 30 лева на квадрат.

Това което ме спира за сега да пазарувам от там е че освен зашкурване със шкурка не предлагат никаква друга обработка на ръбовете (фаски)...
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

ccpzaz

Цитат на: rumenb - 01.03.2009 20:46
Пълненето на аквариума в банята не е добра идея без подложка. Преди седмица счупих дъното на новия аквариум, като до напълнин в банята и беше сложен в/у ПДЧ плосткост. Наклона на пода в банята ... и ново дъно.

Цените поне в Бургас ... няма на едро, надребно.

10 мм. 38 лв./кв.м
8 мм  35-6 лв./кв.м
6 мм 32-3 лв.кв/кв.м

взимат и по 2.6 на линеен метър за обработка( заобляне на ръбовете и заглаждане).

Искам да те питам само къде са тези цени в Бургас можеш ли да ме опътиш .... *dontknow*

FaLLen`

Ако и за мойте размери дето бях написал по-горе ми кажеш колко ще излезне , бих искал да си поръчам ... и  ако може да ми пратиш с някой куриер ...  :)

barabata

Знаеш ли колко тежат тия стъкла. Първо впрягаш много хора да ходят да поръчват , правят и пращат, После не се знае дали ще пристигнат цели. И накрая ще ти излезе колкото са ти оферирали там на място до теб. Потърси от колегите от Пловдив адреси на няколко стъкларя и ги посети да видиш колко ще излезе.
При мен просто така се падна че всички стъкла ги изкара от изрезки и почти нямаше артъци дето се плащат допълнително ... Пък и си му ударихме едно лафче със човека ( може би и това е повлияло на цената.

Това да спестиш 10 лева от стъклата не го разбирам.

Аз като се замисля че около един 50 литров аквариум дето е 15 лева на кварталния магазин съм пръснал още към 300 лева за други техники ми е все тая дали струва 15-20 или 30 лева ...  Аз отидох на стъкларя с размерите на листче и изобщо не съм го питал колко ще ми излезе ...

ccpzaz

Барабата
Не мисля , че всеки е "ларж" като теб  *CRAZY* . Човека много добре прави като не бърза , защото така като гледам разлики в цените за стъкла има и то почти двойна.Мисля , че е ясно на всички , че акваристиката е скъпо хоби , но както има една приказка ....Не става само с ядене ...Трябва и акъъъЛ *CRAZY*

barabata

Нямам си на идея защо си решил че съм "ларж". Ако бях така нямаше да съм с 50 литрово аквариумче , нямаше да си правя шкаф за аквариум от подръчни материали вече няколко месеца.  Най-вече нямаше да търся информация за фирми където да си поръчам стъклата за аквариума, а просто щях да си го поръчам някъде ...

Тия 300 лева съм ги давал в продължение на години , а не наведнъж.
Чистата квадратура на стъклата за аквариум със стъклата от първият пост е 1,52 квадратни метра.
При цена 20 лева на квадрат идва 30 лева.
Тръгва по стъклари и търси най-евтиното. Това е.

ccpzaz

Цитат на: barabata - 02.03.2009 14:35

Това да спестиш 10 лева от стъклата не го разбирам.

Аз като се замисля че около един 50 литров аквариум дето е 15 лева на кварталния магазин съм пръснал още към 300 лева за други техники ми е все тая дали струва 15-20 или 30 лева ...  Аз отидох на стъкларя с размерите на листче и изобщо не съм го питал колко ще ми излезе ...

Ето това ме наведе на мисълта ларж , извиняваи , ако съм те засегнал и предлагам да спрем да спамим темата  *spam

а за цени .... Ходих в един цех и попитох за цените или те нещо се объркаха май или не ме разбраха , защото бяха следните ....говоря за цени с ДДС !До колкото разбрах е възможно да се закупят с фирма на дребно можете да си направите сметката та цените са следните .....

6 мм - 11 , 76 лв.
8 мм - 17, 52 лв.
10 мм - 22, 80 лв.

(друга обработка на стъклата )
2 лв. на линейн метър
Айде със здраве  *DRINK*

Similar topics (5)

11798

Публикации: 10
Прегледи: 13172

28018

Започната от dafil